6 manieren waarop werkdieren in India lijden – en hoe u kunt helpen

Geplaatst op door Annemarijn Van Osch

In India spenderen dieren hun gehele leven aan het verslepen van zware lading of het trekken van karren. Paarden, ossen, ezels, kamelen en buffels kunnen overbelast worden tot ze niet langer geschikt zijn of overlijden. Sinds 2003 zorgt Animal Rahat voor verlichting bij deze en andere dieren. Hier zijn slechts een aantal van de mishandelingen die zij tegenkomen:

Dieren worden gedwongen grote, te zware ladingen stenen, ijzer, suikerriet en sintel te dragen. En daarbij rijden mensen ook nog eens bovenop de lading mee.

Animals-in-India-Donkeys-at-Brick-Kiln

Slecht passende jukken en zware harnassen zorgen voor open zweren en verwondingen, en neus-touwen scheuren door kraakbeen waardoor ze open en bloederige wonden achterlaten.

Animals-in-India-Ill-Fitting-Yokes

Zwepen worden gebruikt op hun rug, poken worden tegen hun rectum geslagen en martelinstrumenten gemaakt van stekels en draad worden gebruikt om hen te straffen als ze hun hoofd wegdraaien.

Animals-in-India-Dr.-Yadav-Helping-Donkey

Dieren staan in verstikkend stof en brandende hitte langs harde of onverharde wegen en velden, zonder ook maar een beetje water te krijgen op een dag.

Animals-in-India-Overloaded-Cart

Ondanks de lange werkuren krijgen de dieren weinig te eten. Soms overleven ze op slechts droog onkruid en een beetje voeder, wat ze vermagerd, vermoeid en afgepeigerd achterlaat.

Animals-in-India-Over-Worked-Horses

Zelfs dieren die ernstige ziekten en verwondingen hebben worden zelden onderzocht door dierenartsen en kunnen zelfs langs de weg worden achtergelaten om te sterven.

Animals-in-India-Tight-Chain-around-Neck

Help PETA alstublieft om Animal Rahat’s nieuwe opvang te steunen

Animal Rahat heeft recentelijk 4 hectare land gekocht net buiten Sangli, Maharashatra, om zo een nieuw pensioens-opvangcentrum te bouwen dat de organisatie in staat stelt om voor minstens 50 ossen en andere werkdieren te zorgen, zodat ze hun resterende jaren vrij van werk en pijn kunnen doorbrengen. Het complex zal ook een educatiecentrum bevatten met een klaslokaal en dierenartskliniek om zo de opvattingen van de lokale gemeenschap te veranderen wat betreft werkdieren, zodat ze niet langer worden gezien als wegwerpbare objecten.

Het bouwen van de opvang en het voorzien van de nodige langdurige zorg voor de dierlijke bewoners is een flinke uitgave, en door vandaag een gift over te maken zal u PETA helpen om Animal Rahat de kosten te laten dekken.

Wil u alstublieft een donatie overmaken zodat PETA kan verzekeren dat Animal Rahat verder kan met het bieden van de broodnodige zorg en verlichting van dieren die wreedheid en verlating doorstaan in India?