De lekkerste vegan curry: recept van Lisa Goes Vegan

Geplaatst op door PETA Nederland

Curries staan bij velen veganisten al bekend als de perfecte plantaardige optie, vol met smaak en specerijen. Lisa Stel, oprichter van het populaire welbekende blog en het gelijknamige boek  Lisa Goes Vegan, ging naar Sri Lanka en lette goed op bij haar favoriete kookles zodat ze ons kon vertellen hoe het moet!

© Lisa Goes Vegan

Ingrediënten:

3 porties zilvervlies of rode rijst

½ kilo bospenen

2 rode uien

2 knoflooktenen

150 g sperziebonen

100 g rode linzen

1 kaneelstokje

1 tl chilipoeder

2 tl kerriepoeder

½ tl kurkuma

Zwarte peper

5 currybladeren

1 stuk gember

250 ml water

200 ml kokosmelk

Bladpeterselie ter garnering

Bereidingswijze
  • Bereid de rijst volgens de verpakking.
  • Was en snijd de bospenen in dunne reepjes of plakjes van 3-4 cm lang en 1 cm dik. Hoe kleiner je de wortels snijdt, hoe eerder ze gaar zijn. Snijd de rode uien in grove ringen en kneus de knoflooktenen.
  • Pak een grote soeppan en doe de bospenen, sperziebonen, linzen, gesneden ui, knoflook, alle kruiden, currybladeren en de gember bij elkaar. Voeg vervolgens het water toe en zet op middelhoog vuur.
  • Zodra de worteltjes gaar zijn (ongeveer na ruim 5-7 min.) kan je de kokosmelk erbij schenken. Laat de curry nog even doorsudderen. Voeg telkens een klein scheutje water toe als het aan dreigt droog te koken.
  • Proef de curry en voeg naar smaak nog een beetje extra kerriepoeder, kurkuma of zwarte peper toe. Serveer met de rijst, garneer met peterselie en enjoy!

Voor 2 of 3 personen

lisa goes vegan recept curry peta

Dit recept is gezond, lekker en perfect voor een avond thuis met familie of vrienden. Laat ons weten of je dit recept gaat maken op Twitter via @PETANederland! Klaar voor nog meer vegan kookinspiratie? Sluit je aan bij duizenden anderen in het downloaden van je eigen gratis veganistisch starterspakket vol met tips.