Drie verhalen van geredde dieren die uw dag wat op zullen vrolijken

Geplaatst op door Annemarijn Van Osch

De Indiase reddingsorganisatie Animal Rahat (“verlichting”) is 24/7 oproepbaar voor hulp voor dieren. De dierenartsen en hun assistenten die door PETA worden ondersteund, zien heel wat hartverscheurende situaties in India, maar ze zien ook een aantal hartverwarmende transformaties. Dit zijn slechts een aantal van hun recente succesverhalen:

Deze getraumatiseerde kameel werd gered uit het circus en heeft een nieuwe beste vriend

Animal Rahat - Camel Kissing Cow

Onder de druk van Animal Rahat, PETA India en andere dierenbeschermingsorganisaties werd nog een circus gedwongen om de dieren die ze gevangen hield over te dragen en een verklaring te tekenen om diervrij te worden. Dit is het zesde circus waarvan Animal Rahat de dieren heeft geholpen – alleen al dit jaar!

Drie geiten, twee paarden en een kameel zijn nu verhuisd naar Animal Rahat’s tehuis voor gepensioneerde ossen.

Zoals u op de foto kunt zien, is Badshah de kameel nu al vrienden met Roushya, een van de gepensioneerde ossen. Badshah zal nooit meer de pijn hoeven te verdragen van het getrek aan een touw aan zijn neusring, welke zijn neusvleugels had uitgescheurd.

Deze uitgeputte ezels zijn eindelijk gepensioneerd in de zon

Animals-in-India-Donkeys-at-Brick-Kiln

Deze ezels brachten hun dagen door met het versjouwen van enorme ladingen bakstenen op hun rug – en leden aan schuurwonden, beschadigde gewrichten, uitputting en uitdroging.

Animal Rahat kwam tot een overeenkomst met de eigenaar van de steenoven om vanezels naar tractoren over te stappen. En nu genieten alle 22 ezels van hun pensioen bij het Animal Rahat tehuis in het prachtige Nilgiri gebergte of in het Animal Rahat tehuis voor gepensioneerde ossen. Een van de ezels was zwanger en is bevallen van een meisjes veulen. Deze gelukkige baby zal nooit weten wat het werken op een steenoven inhoudt.

Deze mishandelde aap die jarenlang was vastgeketend heeft nu de kans om weer in bomen te klimmen

Animal-Rahat-Monkey

Animal Rahat ontving een melding dat een Indische kroonaap vastgeketend zou zijn in iemands huis in het dorp Ichalkaranji. Een medewerker belde een vriend die in dat dorp woont en kon de geruchten bevestigen. Animal Rahat ging erheen en leerde al snel dat deze mishandelde aap al vier jaar vastgeketend zat zonder een andere aap als metgezel en zonder bomen om te beklimmen.

Het team van Animal Rahat en een bewaker van de Forest Department hadden een langdurige discussie met de eigenaar van de aap, waarbij ze hem informeerde dat hij de wet overtrad. Na weerstand gaf hij de aap toch over, die nu tijdelijk in het dagverblijf van de Forest Department verblijft. Voor de eerste keer in vier jaar klimt hij weer in bomen en ervaart hij het leven als zoals dat voor een aap bedoeld is, niet als iemands speelgoed of decoratie.

U kunt helpen

Animal Rahat heeft recentelijk 4 hectare land gekocht net buiten Sangli, Maharashatra, om zo een nieuw pensioensopvangcentrum te bouwen dat de organisatie in staat stelt om voor minstens 50 ossen en andere werkdieren te zorgen, zodat ze hun resterende jaren vrij van werk en pijn kunnen doorbrengen. Het complex zal ook een dierenartskliniek en een educatiecentrum bevatten met een klaslokaal om zo de opvattingen van de lokale gemeenschap te veranderen wat betreft werkdieren, zodat ze niet langer worden gezien als wegwerpbare objecten. Naast de dierenartsen en hun assistenten heeft de organisatie ook verzorgers en een voltijd gemeenschapsvoorlichter.

Het bouwen van de opvang en het voorzien van de nodige langdurige zorg voor de dierlijke bewoners is een flinke uitgave, en door vandaag een gift over te maken zal u PETA helpen om Animal Rahat de kosten te laten dekken.

Wil u alstublieft een donatie overmaken zodat PETA kan verzekeren dat Animal Rahat door kan gaan met het bieden van de broodnodige zorg en verlichting van dieren die wreedheid en verwaarlozing doorstaan in India?