Vogue Paris kiest samen met Gisele Bündchen voor namaakbont en wij zijn verliefd

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

We worden elke dag meer verliefd op Gisele Bündchen.

So happy that @vogueparis dedicated this issue to animal protection, sending a strong message that wearing real fur is never an option!! All great designers now do beautiful #fakefur. Thank you @emmanuellealt and @inezandvinoodh for including me on this special project. #stopanimalcruelty #morelove ??❤️??? Muito feliz que a @vogueparis dedicou esta edição à proteção animal, enviando uma forte mensagem de que usar pele verdadeira não é uma opção. Os grandes designers agora já fazem lindas roupas com #pelefalsa. Obrigada @emmanuellealt e @inezandvinoodh por me incluirem nesse projeto especial.

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

Een van de mooiste vrouwen van haar generatie om op de pagina’s van modetijdschriften en high-fashion catwalks te verschijnen, blijkt net zo mooi van binnen, als van buiten te zijn. Ze heeft met Vogue Paris samengewerkt voor de augustus 2017 uitgave die over dierenbescherming gaat. De covergirl draagt realistisch en wreedloos namaakbont van Nili Lotan. Niet alleen poseert ze voor de mooie foto’s, ze heeft ook in haar sociale media post een bijschrift toegevoegd ter ondersteuning van de inspanningen van Vogue Paris om namaakbont te bevorderen.

Het viel ons op dat collega-supermodel Christy Turlington – een van de eerste beroemdheden die liet zien dat ze ‘liever naakt’ dan met bont gaat – een van de honderden duizenden mensen was die Gisele’s Instagram-post hebben ‘geliket’.

Gisele’s activisme tegen modeproducten van dierlijke materialen stopt niet bij het artikel over namaakbont in het augustus 2017 nummer van Vogue Paris. In dit nummer verschijnt Gisele ook in een lange campagne die imitatie bont en huiden in al haar glorie viert.

So happy to be part @vogueparis issue dedicated to animal protection .Thank you @inezandvinoodh for this beautiful image of the gorgeous @gisele looking stunning in my faux fur coat .

A post shared by Nili Lotan (@nililotan) on

Of het bont nu afkomstig is uit China (waar geen sancties bestaan voor het mishandelen van dieren op pelsdierfokkerijen), uit Zweden (waar nertsen zijn aangetroffen met open hoofdwonden en ernstige infecties) of uit de Verenigde Staten (waar vossen worden vergast en geëlektrocuteerd), bont betekent wreedheid voor dieren.

De globalisering van de bonthandel heeft het onmogelijk gemaakt om te weten waar bontproducten vandaan komen. Huiden komen terecht in internationale veilinghuizen en worden gekocht door en verspreid aan fabrikanten over de hele wereld, en afgewerkte goederen worden vaak geëxporteerd. Zelfs als het etiket van een bontartikel aangeeft dat het in een Europees land is gemaakt, zijn de dieren wiens vacht is gebruikt waarschijnlijk elders gefokt en gedood – mogelijk op een Chinese pelsdierfokkerij, waar ze geen rechtsbescherming hebben van zelfs de meest extreme mishandeling.

Gisele heeft onlangs ook in het openbaar gesproken over het plantaardige voedingspatroon van haar familie. Ze zei dat haar superster echtgenoot zich beter voelt en beter speelt op het footballveld sinds hij geen dieren meer eet.