Meelevende Consumenten Rouwen Om Slachtoffers Van Iams Op Honden-‘Kerkhof’

Plaatselijke demonstratie is een van de honderden wereldwijd, tijdens PETA?s internationale actieweek tegen gruwelijke mishandelingen op boerderijen en in slachthuizen van KFC

Voor onmiddellijke vrijgave:
11 januari 2005

Contactpersonen:
Christa van der Geest +31 (0)6 40231709
Sean Gifford +44 (0)20 7357 9229, toestel 226

Utrecht ? Met leuzen zoals “Het geheime recept van de Colonel: levend koken, pijnlijk ontsnavelen, kreupele kuikens” zullen mensen, die een meer diervriendelijk boerderij- en slachterijbedrijf voorstaan, verzamelen voor een plaatselijk KFC-restaurant, als onderdeel van een reeks wereldwijde protesten tegen de gruwelijke mishandeling van kippen bij leveranciers van KFC. Voor het restaurant zal een ?reuzenkip? zal achtervolgd en geslacht worden door een ?slager?, terwijl demonstranten pamfletten uitdelen. Het protest komt op de tweede verjaardag van de internationale PETA-boycot van KFC. Meer dan 5000 demonstraties wereldwijd zijn reeds gehouden en tijdens de Internationale actieweek zullen nog weer honderden demonstraties volgen.

Datum:   12 januari 2005
Tijd:       11.00 ? 13.00 uur
Plaats:    KFC, Vredenburg 13, Utrecht

Ondanks dat Senior Vice President Jonathan Blum heeft toegezegd dat KFC de lat hoger zou leggen wat betreft het welzijn van dieren, heeft het bedrijf nog steeds zelfs de ergste mishandelingen niet ge‰limineerd. Jason Alexander, een van de acteurs uit Seinfeld en voormalig KFC-reclameman, was niet langer welkom bij KFC nadat PETA zijn hulp inriep om met de bazen van het bedrijf te spreken over het lijden van kippen. Andere belangrijke steun voor de PETA-campagne tegen KFC kwam daarnaast van Nobel-prijswinnaar Zijne Heiligheid de Dalai Lama, hip-hop-koning Russell Simmons, rock-iconen Sir Paul McCartney en Chrissie Hynde, actrices Pamela Anderson en Bea Arthur en de bands Ash, Black Eyed Peas en The Darkness.

KFC loopt ver achter bij een van zijn voornaamste concurrenten, McDonald?s, die op actieve wijze een meer humane slachting van kippen onderzoekt, t.w. doding in gecontroleerde atmosfeer. PETA vraagt KFC dan ook om een dergelijke verandering, samen met andere fundamentele hervormingen, door te voeren op basis van beschikbaar wetenschappelijk onderzoek en het advies van leden van KFC?s eigen dierenwelzijnsadviescomit‚. Geheime onderzoeken hebben d¡e mishandelingen aan het licht gebracht, waarvan KFC ontkent dat ze er zijn en dus dienen te worden aangepakt; waaronder verminkte kippen die in overvolle, smerige ruimtes werden gehouden en op sadistische wijze werden gemarteld. De populaire Britse krant de Sunday Mirror maakte melding van een onderzoek naar een Britse KFC-leverancier met de kop “Distressed and Dying in a Cramped Shed ? Nobody Does Chicken Like KFC”.

“KFC laat het willens en wetens toe dat kippen worden behandeld op een manier waardoor de meeste mensen hun eten niet zouden binnenhouden”, aldus PETA Director of European Campaigns Sean Gifford. “Elke persoon die bij een fast food-restaurant eet, heeft de macht KFC ervan te overtuigen zijn handelwijze te veranderen door niet meer bij KFC te gaan eten, totdat kippen beter worden behandeld.”

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website KentuckyFriedCruelty.co.uk.

#