Over PETA

PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) Nederland is opgericht in 1993 als een internationale zusterorganisatie van PETA US en is een door de Belastingdienst erkende charitatieve instelling.

PETA US is opgericht in 1980 in de Verenigde Staten en is met meer dan drie miljoen leden en sympathisanten de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld.

Two Cute Cows in Field

PETA richt zich op het vaststellen en beschermen van dierenrechten. Dieren zijn niet van ons om te eten, te dragen, te gebruiken voor experimenten, te gebruiken voor vermaak of te mishandelen op welke manier dan ook. Ons werk richt zich op de vier gebieden waar de grootste aantallen dieren gedurende de langste tijd het meest intens lijden. Dit zijn de vee-industrie, de kledingbranche, de proefdierlaboratoria en de amusementssector. PETA geeft voorlichting aan beleidsmakers en publiek over dierenmishandeling en promoot een goed begrip van het recht van alle dieren om met respect te worden behandeld.

PETA en onze zusterorganisaties doen dit door middel van publieksvoorlichting, onderzoek, wetgeving, speciale evenementen, samenwerking met beroemdheden en protestcampagnes.

Steun ons alstublieft en/of word vrijwilliger. Als u meer wilt weten over het beleid en financiën van PETA Nederland klik dan hier voor ons jaarverslag, of neem contact met ons op via:

Stichting PETA Nederland
Postbus 2570
1000 CN Amsterdam
0900-235 7382 of 0900-BEL PETA (20 cpm)
[email protected]
Fiscaal nummer: 8034.38.904
IBAN: NL80TRIO0212173391
BIC: TRIONL2U