5 Dierenmoeders die u nodig hebben op Moederdag

Geplaatst op door PETA Nederland

Deze moeders willen geen kaart, bloemen of chocolade. Ze hebben uw hulp nodig.

1. Varkens

Varkens worden afschuwelijk behandeld in de vleesindustrie. Moeders worden in kleine hokken gehouden waarin ze niets anders kunnen doen dan liggen en hun baby’s voeden. Baby’s die, zoals haar, zullen worden geslacht voor hun vlees. Animal Rights onthulde recentelijk een onderzoek naar een Nederlands slachthuis waarin te zien was hoe dieren aan hun oren werden meegesleept, werden geslagen en verdronken in het broeibad. Help deze dieren alstublieft, en word vegan!

2. Koeien

Koeien op melkvee fokkerijen worden kunstmatig geinsemineerd en wanneer ze zijn bevallen, worden hun baby’s direct van hen afgenomen zodat mensen de melk kunnen stelen dat voor haar kalf bedoeld is. Vaak kan men koeien hun kinderen horen roepen nadat ze zijn gescheiden. Probeer deze heerlijke plantaardige melk in plaats van het steunen van deze wrede industrie die families uit elkaar haalt!

3. Zeehonden

Vlak nadat moeder zeehonden voor eten hebben gejaagd, moeten ze hun jongen snel vinden in een zee van honderden – of wellicht duizenden – zeehonden. Daarom zijn moeder en pup afhankelijk van hun ongekende kracht in het herkennen van hun stemmen om elkaar te vinden. Maar ze kunnen nooit worden herenigd als een van hen wordt gedood in de wrede Canadese zeehondenjacht. Spoor Canada aan om deze slachtpartij te stoppen.

4. Wasbeerhonden

Een wasbeerhond moeder ontwikkelt een hechte band met haar partner, wie haar eten brengt tijdens de zwangerschap en haar helpt haar jong groot te brengen. Ieder jaar worden duizenden van deze honden, zoals de moeder en baby’s op de bontfokkerij in de foto hierboven, gedood voor de bontindustrie. Ze worden vaak levend gevild terwijl ze nog bij bewustzijn zijn, zodat hun bont in accessoires en kragen kan worden gebruikt. Beloof nooit bont te dragen!

5. Coyotes

coyote canada goose bont peta

Gevangen coyote moeders die wanhopig zijn om terug te keren naar hun verhongerende pups, staan erom bekend dat ze hun eigen ledenmaten afkauwen om te ontsnappen. In een recentelijk onderzoek legde PETA US de wreedheid bloot achter het vangen en doden van coyotes die voor bontkragen op Canada Goose jassen worden gebruikt. Spoor Canada Goose aan om nu te stoppen met het verkopen van bont en dons!

Deel dit met uw vrienden en familie om ons te helpen de wereld een betere plek te maken voor alle moeders. Fijne Moederdag!