Baanbrekende dierenrechtenfilm ‘Dominion’ online te zien

Geplaatst op door Debra Wolford

Het wachten is eindelijk voorbij: de langverwachte documentaire Dominion is nu hier online te streamen.

Deze film, geregisseerd door Chris Delforce en mede geproduceerd door Shaun Monson, de regisseur van Earthlings, gaat diep in op elk aspect van dierenuitbuiting en het geweldadige superioriteitscomplex van de mens ten opzichte van het dierenrijk. Delforce schakelde de allerbesten in om dit emotionele visuele meesterwerk in te spreken – kijkers krijgen te horen van Joaquin Phoenix, Rooney Mara, Sia, Kat Von D en Sadie Sink.

A post shared by Dominion Movement (@dominionmovement) on

Dit is Earthlings voor een nieuwe generatie aanstaande vegans.

Aan de hand van beelden opgenomen met hand-, luchtdrone- en verborgen camera’s – waarvan sommige nog nooit eerder zijn vertoond – wordt in Dominion de beangstigende schaal van de vaak geheimzinnige industrieën die dieren uitbuiten blootgelegd en worden de individuele verhalen van enkele slachtoffers ervan blootgelegd. De film gaat verder dan alleen aan te dringen op strengere standaarden op het gebied van dierenwelzijn en spoort kijkers aan om de morele denkfouten aan te vechten die gebruikt worden om het uitbuiten van wezens die sommige mensen als inferieur beschouwen goed te praten.

Of hij zich nu richt op dieren die worden gefokt voor hun vlees of hun huid of diegenen die worden geslagen en misdeeld zodat ze zinloze trucjes voor mensen uitvoeren, Delforce houdt zich niet in bij het blootleggen van de bloederige, krappe, vieze en pijnlijke omstandigheden die dieren in deze industrieën moeten doorstaan. Dominion moedigt mensen aan om hun eigen verhouding tot diegenen die ze wellicht dragen, eten, of voor vermaak gebruiken onder de loep te nemen. Het is een film die bij uitstek geschikt is om als vegan te laten zien aan vrienden en familieleden die nieuwsgierig zijn naar de reden waarom dierenrechten vandaag de dag zo’n belangrijke beweging geworden is.

Here’s a photo of Dominion director, Chris Delforce hugging a rescue donkey for your viewing pleasure this Friday. At Big Ears Sanctuary Photo by Lissy/Witness #1 of @bearwitnessaustralia #donkey #hugs #cuddle #rescue #dominion #animals #photography

A post shared by Dominion Movement (@dominionmovement) on

Doe vandaag nog mee aan de dierenbevrijdingsbeweging: word vegan!

Vegan leven is meer dan alleen wat we eten, maar de meest effectieve manier om elke dag levende wezens te redden is door ze van je bord te laten. Je spaart elk jaar meer dan 100 dieren een angstaanjagende, pijnlijke dood. Bestel een veganistisch starterspakket voor tips over uit eten gaan, recepten, hulp bij het winkelen, en meer.

En zelfs als je al vegan bent heb je waarschijnlijk vrienden of familieleden die dat niet zijn – herinner ze daarom aan de enorme impact die de keuzes van één iemand kunnen hebben op dieren!