Bureaucratie leidt tot zinloos doden – zo kun je helpen

Geplaatst op door Debra Wolford

Bureaucratie kan nieuwe initiatieven de nek omdraaien. In het geval van het Europees Chemicaliënagentschap (ECHA) leidt bureaucratie tot het doden van dieren in wrede en mogelijk vermijdbare experimenten.

Vanwege de Registratie, Evaluatie, Autorisatie en Restrictie van Chemicaliën-verordening (REACH) blijft ECHA in bepaalde gevallen dierproeven eisen om chemische stoffen te testen, waaronder ingrediënten voor cosmetica. De wetenschappers van het PETA International Science Consortium Ltd. hebben berekend dat er al ongeveer 1 miljoen dieren zijn gedood in het kader van REACH – dieren die waarschijnlijk een langzaam en pijnlijke dood zijn gestorven. Dieren worden onder dwang chemicaliën toegediend en er worden substanties aangebracht in hun ogen of op hun gevoelige huid, wat leidt tot verschrikkelijk leed en de dood, ondanks dat er voor veel van deze experimenten betrouwbare methoden bestaan waar geen proefdieren aan te pas komen

Deze verschrikkingen gebeuren nog steeds en we hebben je hulp nodig om dit te stoppen.

Onze geschiedenis wijst uit dat jouw donatie goed zal worden benut. Niet zo lang geleden verzocht ECHA bijvoorbeeld om mogelijk vermijdbare dierproeven die zouden hebben ingehouden dat een chemische stof tijdens de zwangerschap of net na de geboorte onder dwang toegediend zou worden aan ongeveer 1.300 dieren, waarna ze gedood en ontleed zouden worden.  Gelukkig was dr. Gilly Stoddart – associatie director van het PETA International Science Consortium Ltd. – in staat om een chemisch bedrijf bij te staan in hun beroep tegen het verzoek van ECHA. Het verzoek werd al snel teruggedraaid en de redenen ervoor moesten worden gerevalueerd.

Steun alsjeblieft PETA’s werk tegen wrede experimenten op muizen, apen, konijnen, ratten en andere dieren en maak meer oproepen tegen het gebruik van dierproeven mogelijk door vandaag een bijdrage over te maken aan PETA. Je donatie wordt gebruikt om te voorkomen dat dieren dodelijke experimenten tegenmoet gaan.