Burgemeester van Pamplona steunt anti-stierengevecht demonstranten!

Geplaatst op door PETA Nederland

Nadat activisten een dramatisch standpunt innamen tegen het stierenrennen op het grote plein in Pamplona deze week, heeft de burgemeester van de stad, Joseba Asirón, zijn steun uitgesproken voor het protest.

General_Pamplona_1-brighter

Hij beschreef het sterke en in het oog springende protest van PETA UK en AnimaNaturalis “eerlijk en juist”, en hij sprak journalisten over de toekomst van het San Fermín festival waarbij ieder jaar 54 stieren door de straten rennen voordat ze worden geslacht in de stierengevecht arena:

[Dit] is een discussie die vroeg of laat gevoerd moet worden. En dit om een zeer simpele reden, en dat is dat het baseren van een festival op het lijden van een levend wezen in de 21ste eeuw iets is dat op zijn minst in twijfel moet worden getrokken en moet worden heroverwogen.

Het stierenrennen op het San Fermín festival zou geschiedenis moeten worden. Wat vele toeristen niet weten is dat na het rennen de stieren een lange en pijnlijke dood moeten voorduren in de stierengevecht arena van de stad. Iedere stier is getreiterd en gestoken, keer op keer, voordat een matador het verzwakte, bloedende dier met een zwaard neersteekt, poserend over het dode lichaam.

De veelbelovende verklaring van de burgemeester van Pamplona geeft de mening weervan de meerderheid van de Spaanse bevolking Spanjaarden die stierengevechten niet steunen. Tot op heden hebben meer dan 100 Spaanse steden en dorpen stierenvechten verbannen en het is verwacht dat er nog meer dit goede voorbeeld volgen.

Help een eind te maken aan de marteling van stieren in de rest van Spanje door de Spaanse burgemeesters – inclusief die van Pamplona – te vragen stierenvechten te verbannen in hun stad: