Een meisje en een biggetje zijn beste vrienden in deze nieuwe video

Geplaatst op door Debra Wolford

Als men het over ‘trouwe viervoeters’ heeft, bedoelt men meestal honden. Dat is eigenlijk geen verrassing, omdat honden loyale en gevoelige dieren zijn. Maar heb je je ooit bedacht dat de term net zo goed van toepassing zou kunnen zijn op varkens?

Varkens zijn eigenlijk slimmer dan elk ander gedomesticeerd dier – dierenexperts beschouwen ze zelfs als makkelijker te trainen dan honden en katten. Ze zijn sociaal en vinden het fijn om met elkaar te knuffelen en lekker te bij elkaar te kruipen, neus aan neus, als ze gaan slapen.

In de nieuwe video van PETA Duitsland, ‘Beste vriend’, worden kijkers uitgenodigd om de manier waarop ze hun dierlijke metgezellen behandelen te vergelijken met de manier waarop dieren die voor voedsel worden gebruikt worden behandeld. Ze worden aangemoedigd te erkennen dat alle dieren respect verdienen, ongeacht hoe ze eruitzien.

De video is gemaakt in samenwerking met de gerenommeerde Filmakademie Baden-Württemberg. Het verrassend realistische ‘varken’, genaamd Lucky, is gemaakt door animatiebedrijf Mackevision, een wereldleider in computergegenereerde beelden.

Hoewel varkens net zo kunnen lijden als honden, worden er elk jaar miljoenen gedood. Op intensieve veehouderijen in Nederland worden ze meestal gehouden in overvolle, kale schuren, waar ze nooit de kans krijgen om de dingen te doen wat natuurlijk voor ze zijn, zoals spelen, hun omgeving verkennen, naar voedsel zoeken en nesten bouwen voor hun nakomelingen.

Frustratie en de stress van extreme opsluiting kunnen lijden tot agressief gedrag, zoals staartbijten. Daarom snijden veehouders normaal gesproken hun staarten eraf en worden hun gevoelige tanden afgeknipt of geslepen, vaak zonder pijnstillers.

© FILMING FOR LIBERATION

Naast de wreedheid en het onnodige leed waaraan dieren worden blootgesteld onder handen van de vleesindustrie zijn er nog veel meer redenen om ze niet langer te eten. Kiezen voor alleen plantaardig voedsel komt niet alleen dieren ten goede, maar ook de planeet en onze eigen gezondheid – het is dus niet nodig om de destructieve veeteelt te blijven ondersteunen.

Laat alsjeblieft dieren van je bord. Denk de volgende keer dat je boodschappen doet aan Lucky en alle echte dieren die zonder goede reden oneerlijk worden behandeld. Vegan worden is makkelijk – download ons gratis veganistisch starterspakket en begin vandaag nog met het maken van medelevende keuzes: