#EndTheCageAge: sluit je aan bij de beweging om een einde te maken aan kooien in de veehouderij

Geplaatst op door Debra Wolford

In heel Europa zitten honderden miljoenen dieren hun hele leven lang opgesloten in kleine, kale kooien of hokken en hebben ze geen mogelijkheid om hun natuurlijke gedrag te uiten. Voor veel verschillende soorten zijn deze extreme omstandigheden dagelijkse kost: moedervarkens staan vast tussen stalen stangen waar ze hun biggetjes amper kunnen zogen, konijnen en kwartels slijten hun hele leven in kale kooien en eenden en ganzen worden opgesloten om gedwangvoederd te worden voor de productie van foie gras.

PETA werkt samen met Compassion in World Farming en tientallen andere dierenrechten-, dierenwelzijns- en milieuorganisaties in heel Europa om minimaal 1 miljoen handtekeningen te verzamelen ter ondersteuning van het Europees burgerinitiatief #EndTheCageAge, waarmee wordt geëist dat de Europese Commissie het gebruik van kooien in de veehouderij verbiedt. Het burgerinitiatief zal een jaar duren en als het succesvol is, zal het een radicale omslag teweegbrengen in de Europese veehouderij.

Het startevenement van afgelopen week in het Europees Parlement in Brussel heeft de realiteit van het leven in een kooi helpen blootleggen en zal aan parlementsleden en andere invloedrijke besluitvormers worden getoond.

Samen kunnen we deze kooien Europa uit krijgen. Doe mee en onderteken het burgerinitiatief waarmee de Europese Commissie wordt verzocht een verbod in te stellen op het gebruik van kooien in de veehouderij. Als één miljoen mensen hun stem verheffen, komt een toekomst zonder kooien dichterbij!

EU-burgers, kom in actie

© FILMING FOR LIBERATION