Formele klacht ingediend bij Schotse dierenbescherming nadat onderzoek van PETA Azië wijdverspreide schapenmishandeling heeft onthuld

Geplaatst op door Debra Wolford

PETA Azië heeft een uitgebreide en formele klacht met bewijs ingediend bij de Schotse SPCA, de dierenbescherming van dat land, nadat een ooggetuige vastlegde dat arbeiders in Schotland doodsbange schapen in het gezicht sloegen met elektrische scheerscharen, hun koppen tegen de grond smeten, hen sloegen en schopten en ze van de scheertrailers gooiden.

De videobeelden laten slechts enkele van de wreedheden zien die werden waargenomen op 24 schapenhouderijen die eerder dit jaar werden bezocht door scheerders van een opdrachtgever. Scheerders worden per hoeveelheid betaald, niet per uur. Dit moedigt aan tot een snelle en gewelddadige werkwijze die gapende wonden achterlaat op de lichamen van de dieren, die scheerders zonder pijnverlichting dichtnaaiden met naald en draad. Eén van de schapen leed aan uierontsteking en kon niet staan. Een werknemer legde uit dat ze zou worden doodgeschoten.

© PETA Asia

PETA Azië heeft de Schotse SPCA gevraagd om een onderzoek in te stellen naar en, indien nodig, strafrechtelijke stappen te ondernemen tegen de werknemers wegens kennelijke overtredingen van wetten tegen dierenmishandeling.

© PETA Asia

In augustus bracht PETA Azië een reportage uit over de wreedheid binnen de Engelse wolindustrie waarin vergelijkbare mishandeling te zien was.

PETA en onze internationale zusterorganisaties hebben al wijdverspreide wreedheid onthuld in scheerschuren in Australië, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten. Nu tonen de onderzoeken van PETA Azië naar Engelse en Schotse schapenhouderijen aan dat de mishandeling ook hier in Europa plaatsvindt. Voor de productie van alle wol – ongeacht waar deze vandaan komt of welke ‘ethische’ of ‘verantwoord geproduceerde’ beweringen er op het etiket staan – moeten miljoenen zachtaardige schapen en lammeren extreem leed en een angstaanjagende dood ondergaan.

© PETA Asia

Wat je kunt doen

Het beste wat je voor schapen kunt doen, is weigeren wol te kopen. Het is makkelijk om de labels te controleren voordat je kleding en andere artikelen koopt. Als er ‘wol’ op de etiketten staat, laat het artikel dan in de winkel liggen en zoek een diervrij alternatief.

Deel deze schokkende beelden alsjeblieft om meer mensen de waarheid te tonen over de manier waarop wol wordt geproduceerd.

Deel op Facebook Deel op Twitter