‘Gods in Shackles’ gratis bekijken tot en met 31 oktober!

Geplaatst op door Debra Wolford

PETA nodigt je uit om de wereldberoemde, door de Verenigde Naties genomineerde documentaire Gods in Shackles tot en met 31 oktober gratis te bekijken tijdens een speciale filmvertoning.

De film, die is geproduceerd en geregisseerd door de bekroonde journalist en filmmaker Sangita Iyer, onthult de donkere kant van India’s glamoureuze culturele festivals waarbij olifanten van tempels voor winst uitgebuit worden onder het mom van cultuur en religie.

Klik op deze exclusieve link om de documentaire te bekijken. Bovendien gaat 20 procent van de opbrengst van alle merchandise die via deze speciale link wordt verkocht naar PETA.

Bekijk hoe olifanten uit hun woongebieden in Indiase bossen worden gehaald om te worden gebruikt als decorstukken op festivals en in toeristische gebieden. Ze worden als baby’s weggerukt uit hun gezinnen, geïsoleerd en vreselijk geslagen om hun geest te breken. Ze zijn zo ondervoed, verwaarloosd en mishandeld dat ze uitgemergeld raken, blind kunnen worden, en hun slurven verlamd kunnen raken. De huid op hun poten raakt bijna altijd opengesneden, bloedt en vertoont schuurplekken van de zware ketens.

Deze majestueuze dieren werden in het verleden gevangen en verkocht aan onze entertainmentindustrie voor circussen, dierentuinen en olifantenritjes. Zij zijn degenen die in de Verenigde Staten gedwongen worden om de volgende generatie van olifanten in gevangenschap voort te brengen om voor optredens te worden gebruikt. In deze toeristische industrie is bewustzijn van levensbelang om Aziatische olifanten – een bedreigde diersoort – te beschermen en te conserveren.

Verspreid Gods in Shackles na het bekijken op sociale media en deel de documentaire met je vrienden en familie.