Het wachten is voorbij – de vegan Veggie Dogs van IKEA zijn er!

Geplaatst op door Debra Wolford

Het wachten is voorbij! In Amerikaanse en Europese IKEA bistro’s kunnen klanten nu een vegan hotdog bestellen. Volgens berichten zitten de nieuwe IKEA Veggie Dogs vol met ingrediënten zoals wortels, linzen en boerenkool – en ze zijn veel beter voor het milieu dan traditionele hotdogs gemaakt van vlees.

 

View this post on Instagram

 

We introduceren dé veggie hotdog! ? Rode linzen, quinoa, wortel, boerenkool, kurkuma en gember in één broodje. Kom ‘m vanaf vandaag proeven in onze Bistro’s voor maar 50 cent en maak het af met lekkere toppings.? #veggiehotdog #plantaardig #snack #duurzaam #IKEA #IKEAnederland

A post shared by IKEA Nederland (@ikeanederland) on

Vegan eten is de beste manier om dieren enorm leed te besparen. De volgende keer dat je naar IKEA gaat, moet je zeker even naar de bistro in de winkel gaan om een Veggie Dog te proberen. Deze vegan hotdogs maken duidelijk dat je geen wreedheid of cholesterol nodig hebt om van een heerlijke maaltijd te genieten.

Meer bedrijven dan ooit tevoren realiseren zich dat het eten van de toekomst vegan is. IKEA’s eerste vegan optie waren de heerlijke vegaballetjes, en andere ketens – waaronder Albert Heijn, Starbucks, Burger King en Bagels & Beans – hebben ook gerechten zonder vlees, ei, en zuivel op het menu gezet.

Als je weleens hebt gelezen over de manier waarop hotdogs gemaakt worden, weet je dat het net een horrorfilm is. Varkens, van nature nette dieren, worden op veehouderijen gedwongen om in hun eigen uitwerpselen te leven. Door extreem volle stallen, slechte ventilatie en vuile omstandigheden komen ziekten regelmatig voor. Als biggetjes worden geboren worden ze bij hun moeder weggehaald en wordt hun alles wat natuurlijk en belangrijk voor ze is ontzegd. Na korte tijd worden ze naar slachthuizen vervoerd – vaak een reis van honderden kilometers in extreme weersomstandigheden.

Denk je erover na om diervriendelijker te gaan eten? Vraag dan ons gratis veganistisch starterspakket aan voor tips en informatie om je te helpen vegan te worden: