Neonazi’s omarmen koeienmelk en wij hebben daar het volgende over te zeggen

Geplaatst op door Debra Wolford

Neonazi’s omarmen koemelk als een symbool van de extreemrechtse beweging (pagina in het Engels), en wijzen daarbij op het feit dat veel gekleurde mensen lactose-intolerant zijn. Hoewel het drinken van koemelk een daad van overheersing is – omdat koeien door de zuivelindustrie als melkmachines worden behandeld en men zich over het algemeen minder om hen bekommert dan om mensen en andere dieren, bijvoorbeeld honden – kan in feite ongeveer 75 procent van de wereldbevolking het na de speentijd niet meer verteren. Dat komt omdat koemelk is bedoeld voor kalveren, net zoals menselijke borstvoeding bedoeld is voor mensenbaby’s. Er wordt verondersteld dat mensen die melk kunnen verteren na de speentijd dat alleen kunnen vanwege een erfelijke genetische mutatie.

Ongeacht de meningen van haatgroepen over melk is de zuivelindustrie inherent wreed en hoeft niemand van welke etniciteit dan ook de moedermelk van een andere soort te drinken. Overal ter wereld, ook in Nederland, worden moederkoeien op melkveebedrijven routinematig met geweld zwanger gemaakt – verkracht – zodat ze melk produceren. Hun geliefde pasgeboren kalveren worden van hen afgepakt – en de mannetjes worden gedood voor kalfsvlees – zodat mensen de melk kunnen drinken die de natuur voor hun baby’s heeft bedoeld. Wanneer de lichamen van de koeien te versleten zijn om zoveel melk te produceren, worden ze op een angstaanjagende reis naar het slachthuis gestuurd.

Door ervoor te kiezen geen zuivelproducten te consumeren, kun je niet alleen de 1,8 miljoen koeien helpen die in Nederland op melkveebedrijven lijden, maar ook je eigen gezondheid een impuls geven. Zuivelproducten zijn ongezond, tenzij je een kalfje bent. Ze zitten bomvol verzadigd vet en cholesterol. Ze zijn in verband gebracht met allergieën, constipatie, zwaarlijvigheid, hartaandoeningen, kanker en andere gezondheidsproblemen – en ze kunnen zelfs osteoporose veroorzaken, niet voorkomen, omdat ze door hun hoge dierlijke eiwitgehalte calcium aan het lichaam onttrekken.

PETA en onze wereldwijde zusterorganisaties moedigen medelevende consumenten aan om zich te realiseren dat melk niet goed is voor elk en om in plaats daarvan te kiezen voor plantaardige melk, kaas en boter. Bekijk onze favoriete alternatieven voor koemelk.