Peter Dinklage waarschuwt dat het kopen van huskies als “reuzenwolven” honden benadeelt

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

Sinds de première in 2011 hebben dierenreddingorganisaties in landen als het Verenigd Koninkrijk waargenomen dat het aantal verlaten husky’s met 700 procent is gestegen.

Fans overal in de wereld kunnen geen genoeg krijgen van Game of Thrones, maar de serie heeft een zorgwekkende trend veroorzaakt in Amerika en het Verenigd Koninkrijk – een toegenomen vraag voor husky’s omdat ze een fysieke gelijkenis vertonen met reuzenwolven (Canis dirus). Sinds de première in 2011 hebben dierenreddingorganisaties in landen als het Verenigd Koninkrijk waargenomen dat het aantal verlaten husky’s met 700 procent is gestegen.

Kijkers kopen de honden van dierenzaken en fokkers (vaak noemen ze hen naar hun favoriete karakters) en zodra ze zich realiseren hoeveel werk en toewijding nodig is voor hun verzorging, laten ze hen achter in asielen die al overvol zitten met dakloze honden. Daarom heeft Peter Dinklage, acteur in de tv-serie, zich nu bij PETA US aangesloten om fans eraan te herinneren om honden alleen aan te schaffen als familieleden en dat er levenslang voor hen gezorgd moet worden. Daarnaast verzoekt hij degene die er serieus over nadenken om hun familie uit te breiden, om altijd te adopteren en nooit te kopen. Dinklage, een langdurig vegetariër, wie eerder heeft samengewerkt met PETA US voor een video over de vleesindustrie geeft aan:

Aan alle geweldige Game of Thrones fans, wij begrijpen dat, naar aanleiding van de populariteit van de reuzenwolven, veel mensen ervoor kiezen om husky’s te kopen. Niet alleen benadeelt dit alle dakloze honden die wachten in asiels op een kans op een goed onderkomen, maar asielen geven ook aan dat veel van deze husky’s worden achtergelaten – wat vaak gebeurd wanneer honden in een bevlieging worden gekocht, zonder hun behoeften te begrijpen. Alstublieft, als u van plan bent om een hond aan uw familie toe te voegen, zorg er dan ook voor dat u bent voorbereid op zulke enorme verantwoordelijkheid en onthoudt, adopteer altijd, ALTIJD van een asiel.

Ieder jaar eindigen honderdduizenden honden en katten in dierenasiels en velen van hen moeten worden geëuthanaseerd omdat er niet voldoende onderkomens zijn voor hen. PETA moedigt iedereen aan om altijd te adopteren en nooit dieren van fokkers of dierenzaken te kopen, wat allemaal bijdraagt aan de zwerfdierencrisis.