Red Choupette! Karl Lagerfeld is de magere hein van de mode

Geplaatst op door PETA Nederland

Vandaag verscheen een reuzegrote Karl Lagerfeld op de 90jarige jubileum Haute Fourure modeshow van Fendi in Rome om te demonstreren tegen  de liefdesverhouding die het modehuis heeft met bont.

Fendi-Fur-8-ED

De actie benadrukte hoe Fendi’s creatief directeur fungeert als magere hein  voor dieren door gewelddadige doodsvonnissen uit te delen voor ordinair, vulgair bont.

Al het bont is een product van marteling en misère, en op bontfokkerijen worden vele intelligente wilde dieren tijdens hun korte leven tot waanzin gedreven in afschuwelijke omstandigheden, voordat ze een gruwelijke, pijnlijke en beangstigende dood tegemoet gaan door middel van methoden waar vaginale of anale elektrocutie, vergassing of vergiftiging aan toebehoren.

Als Lagerfeld bereid is om een vos of nerts dit allemaal te laten doostaan voor slechts een jas, dan vragen wij ons af wat zijn geliefde kat Choupette zou denken als ze hier vanaf wist.

Fendi-Fur-16-2-1

U kunt helpen

In tegenstelling tot mode dinosaurus Lagerfeld, hebben vele top designers – inclusief Giorgio Armani, Calvin Klein, Stella McCartney, Ralph Lauren, Vivienne Westwood en Tommy Hilfiger – bont vaarwel gezegd. Er zijn tegenwoordig zo veel stijlvolle en luxe faux-fur kledingstukken op de catwalk en in de winkelstraten dat er geen excuus is om de huid van gemartelde dieren te dragen of te verkopen.

Vertel uw vrienden en familie over de bontindustrie en spreek u alstublieft uit wanneer u bont te koop ziet.