Stel deze kerst je eigen vegan gourmetpakket samen met deze lekkernijen

Geplaatst op door Debra Wolford

Het is de allermooiste tijd van het jaar – en vegan is het is nog mooier!

De meeste mensen associëren gourmetten en de feestdagen met een tafel vol vlees, maar er zijn zoveel plantaardige opties beschikbaar dat dieren echt niet hoeven te lijden voor jouw maaltijd.

Of je nu een onvergetelijke feestmaaltijd organiseert of een rustige avond met je gezin door gaat brengen, hier zijn enkele recepten en kant-en-klare producten die dit jaar in de schappen liggen voor het perfecte vrolijke (en medelevende) feestdiner:


Vegamini’s van Lidl

Lidl heeft een indrukwekkende reeks vegan producten uitgebracht voor het gourmetseizoen en biedt kerstverrukkingen aan die de winter de moeite waard maken.

Met miniburgers in de smaken rode biet en ui, mais en gele wortel, groene bonen en doperwten en pompoen en zoete aardappel is er voor elk wat wils.

Chili-aardappeltjes van Albert Heijn

Een leuk alternatief voor de traditionele kant-en-klare krieltjes die meestal als bijgerecht worden geserveerd. Door de verse knoflook en chilipoeder zijn de krieltjes op zichzelf al heerlijk, maar met een vegan sausje zijn ze helemaal onweerstaanbaar.

Falafel

Deze klassieke balletjes uit het Midden-Oosten gemaakt van kikkererwten zijn geweldig om op de gourmetplaat of in je pannetje te leggen. We raden aan om ze in tweeën te snijden, zodat ze sneller garen en je er sneller van kunt genieten! Maak van tevoren zelf vegan tzatzikisaus om dit gerecht compleet te maken.

Kip-shoarma van De Vegetarische Slager

 

View this post on Instagram

 

A post shared by De Vegetarische Slager (@devegetarischeslager) on

Iedereen die op zoek is naar een stevige optie kan genieten van deze shoarma van De Vegetarische Slager, verkrijgbaar bij de meeste Jumbo- en Albert Heijn-supermarkten.

Pannenkoeken

Wie zegt dat alleen hartige gerechten welkom zijn aan de gourmettafel? Probeer dit recept voor vegan pannenkoeken van Wat eet je dan wel? als je een zoetekauw bent.

Brood met verschillende dips

Er zijn talloze verschillende spreads en dips om je gasten mee te verwennen terwijl ze wachten tot het eten gaar is, maar enkele van onze favorieten zijn Jumbo’s knoflooksaus, Bio Today Hummus Tomaat en Hela Satésaus Licht Pikant.

Gegrilde groente

Dit is een eenvoudige en makkelijke optie om op tafel te zetten. Champignons, paprika’s, aubergines, wortels en uien zijn allemaal heerlijk om op de gourmetplaat te grillen. Je kunt een stap verder gaan en de groenten van tevoren marineren, maar naturel zijn ze ook lekker.


Zorg ervoor dat je altijd het etiket controleert om er zeker van te zijn dat een product vegan is. Merken kunnen namelijk de ingrediënten van hun producten veranderen.

Waarom vegan?

De vlees-, eier- en zuivelindustrie zijn een nachtmerrie voor dieren, die worden behandeld als een verzameling lichaamsdelen in plaats van gevoelige individuen die pijn, angst en vreugde kunnen voelen.

Alle dieren die worden gefokt voor voedsel lijden. Veel vrouwtjes worden herhaaldelijk onder dwang zwanger gemaakt. Baby’s worden weggerukt bij hun moeders en worden vaak verminkt en in vuile en overbevolkte omstandigheden gehouden. Vaak krijgen ze een cocktail van geneesmiddelen toegediend, waardoor hun lichaam soms te groot wordt, met talloze gezondheidsproblemen tot gevolg. Daarna ondergaan ze, vaak als ze nog maar een paar maanden oud zijn, een stressvolle en angstaanjagende reis naar het slachthuis, waar velen niet fatsoenlijk worden verdoofd en worden gedood terwijl ze nog bij bewustzijn zijn.

Laat deze kerst zien dat je serieus bezig bent met het helpen van dieren door ons gratis vegan startpakket te downloaden – vertel je vrienden erover en overtuig hen om je voorbeeld te volgen!