Update: King’s Cup olifantenpolotoernooi in Thailand stopgezet!

Geplaatst op door Debra Wolford

Na een campagne van PETA Azië en de ooggetuigenreportage van de groep over het King’s Cup Elephant Polo-toernooi in Thailand heeft Minor International PCL-oprichter en -voorzitter William E. Heinecke aangekondigd dat hij “volledig achter” het recente besluit staat van de Thailand Elephant Polo Association – het belangrijkste bestuursorgaan achter het toernooi – om geen toestemming te vragen voor een toernooi in 2019 en om haar activiteiten in Thailand te stoppen. Deze olifantenpolowedstrijden zijn voorbij!

Op de schokkende beelden die eerder dit jaar zijn uitgebracht door PETA Azië is te zien dat begeleiders herhaaldelijk olifanten sloegen die werden gebruikt voor het evenement van het Anantara Riverside Bangkok Resort. De beelden onthullen dat begeleiders de gevangen olifanten herhaaldelijk sloegen en staken met olifantenstokken – wapens die iets weghebben van een kachelpook met aan één kant een lange, scherpe metalen haak – de dieren aan hun zeer gevoelige oren trokken en hen zonder toegang tot schaduw achterlieten in de zinderende hitte, die opliep tot wel 33 graden. Er is te zien dat een begeleider een olifant ongeveer 15 keer op het hoofd sloeg, schijnbaar tot bloedens toe.

Angus Energy, Campari Group, Ecolab, Johnnie Walker, Leading Quality Assurance, Piaggio Group (maker van Vespa-scooters) en PwC hebben allemaal aan PETA meegedeeld dat ze het wrede toernooi niet langer zullen steunen.

In een verklaring zei Campari Group: “De groep veroordeelt elke vorm van geweld tegen en mishandeling van dieren en heeft daarom besloten zijn sponsoring van het evenement onmiddellijk te beëindigen.”

Door hun sponsoring te beëindigen, geven deze bedrijven een positief voorbeeld aan degenen die nog steeds zulke wrede evenementen steunen. Olifanten horen in het wild, niet op polovelden, waar ze gedwongen worden om onduidelijke opdrachten uit te voeren op straffe van ruwe behandeling.

Wat je kunt doen

Dieren zouden nooit moeten worden uitgebuit voor amusement – ondersteun alsjeblieft onze andere campagnes: