Video: Graatmagere beren smeken bezoekers om voedsel in de Indonesische Bandung Zoo

Geplaatst op door PETA Nederland

In een gruwelijke scène vastgelegd op camera, smeken uitgehongerde beren wanhopig om etensresten van bezoekers in de beruchte Bandung Zoo in Indonesië.

De dieren ijsberen rusteloos rond in het vuile, kale hok terwijl ze de bezoekers wanhopig smeken om hen hapjes te geven. Een beer schommelt heen en weer, wat een duidelijke indicatie is van ‘zoochosis‘, een door gevangenschap veroorzaakte psychische aandoening.

Deze beren lijden al op zijn minst sinds vorig jaar, en één beer was blijkbaar zo hongerig dat hij zijn eigen uitwerpselen at. In een eerdere video kan je de ribbenkasten van de schrikbarend dunne beren zichtbaar zien uitsteken van hun broodmagere lichamen, terwijl ze om eten bedelen.

Dit is niet de eerste keer dat Bandung Zoo onder vuur is gekomen. Yani de Sumatraanse olifant – die haar ellendige leven doorbracht in een vuile, verroeste kooi – overleed vorig jaar door verwaarlozing. Ze was naar verluidt een week lang achtergelaten om te lijden voordat ze uiteindelijk overleed. Bedekt met blauwe plekken, rolden de tranen over haar gezicht.

Deze afschuwelijke dierentuin moet worden gesloten.

Kom in actie om Bandung Zoo te sluiten!
Teken NU de petitie! 

Dierentuinen in Indonesië worden vaak slecht onderhouden. Een zeldzame Sumatraanse tijger – die aan verschillende gezondheidsproblemen leed en eerder dit jaar aan hartfalen stierf – was het meest recente slachtoffer van de Surabaya Zoo.