‘Wij zijn geen truien’ – PETA-advertentie inspireert kerstshoppers om voor vegan te kiezen

Geplaatst op door Dan Howe

Als onderdeel van onze campagne om consumenten te inspireren vegan te winkelen, heeft PETA in Utrecht een billboard geplaatst met daarop het lieve gezicht van een schaap naast de woorden: “Wij zijn individuen. Wij zijn geen truien. Draag vegan.”

Dankzij de advertentieruimte geschonken door Clear Channel bereikt het billboard het Utrechtse winkelend publiek net op tijd voor de kerstdagen.

Over de hele wereld worden schapen door de wolindustrie uitgebuit, mishandeld en gedood. Ze worden behandeld als machines die wol produceren. Deze intelligente, zachtaardige individuen krijgen weinig respect en medeleven. PETA-entiteiten hebben wreedheid aan het licht gebracht in scheerschuren in Azië, Australië, Zuid-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Net als wij zijn dieren die voor wol worden gebruikt van vlees en bloed, voelen zij pijn en angst en hechten zij waarde aan hun leven. De billboards van PETA moedigen het winkelend publiek aan om te kiezen voor knusse en humane vegan kleding waar geen schaap bloedig voor hoefde te worden geschoren.