Lacoste Stopt Met Mohair Na PETA-Reportage

Voor onmiddellijke publicatie:

10 december 2018

Contactgegevens:

Stichting PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

LACOSTE STOPT MET MOHAIR NA PETA-REPORTAGE

Beroemd merk sluit zich aan bij grote groep bedrijven die mohair hebben verboden nadat bekend werd dat geiten worden verminkt en gedood in scheerschuren

Amsterdam – Na door PETA Frankrijk te zijn ingelicht over het lijden dat gepaard gaat met de productie van mohair heeft Lacoste de dierenrechtenorganisatie meegedeeld dat het dit wreed verkregen materiaal niet langer zal gebruiken. Het bedrijf kondigde aan zich “zeer te bekommeren om dierenwelzijn”. Door toe te zeggen een mohairverbod in te stellen voegt het beroemde Franse modemerk zich bij meer dan 330 andere merken wereldwijd die dezelfde toezegging al gedaan hebben, waaronder H&M Group, inclusief de acht merken van het bedrijf.

Lacoste, dat beroemd is om zijn krokodillenlogo en 1.200 winkels en 10.600 verkooppunten in 120 landen heeft, nam het besluit na het zien van het eerste ooggetuigenonderzoek in zijn soort van PETA Azië over de mohairindustrie in Zuid-Afrika, waar meer dan de helft van ’s werelds mohair vandaan komt.

Op de beelden is te zien dat scheerders – die naar gelang de hoeveelheid wol betaald krijgen, niet per uur – geiten aan de hoorns en poten voortsleepten, ze aan de staart optilden en zo snel en roekeloos werkten dat de dieren achterbleven met gapende, bloederige wonden. Medewerkers hechtten ze ruwweg zonder enige pijnverlichting toe te dienen. Ongewenste geiten stierven op afschuwelijke manieren: een medewerker sneed hun langzaam de keel door met een bot mes terwijl ze nog bij bewustzijn waren en brak vervolgens hun nek. Hij hakte het hoofd van één dier er simpelweg af. Anderen werden naar een slachthuis afgevoerd waar ze een elektrische schok kregen en ondersteboven werden gehangen en hun de keel werd doorgesneden.

“De reportage van PETA heeft de gewelddadige mohairindustrie ontmaskerd, en Lacoste heeft het lovenswaardige besluit genomen om een totaalverbod op het materiaal in te voeren”, aldus de oprichter van PETA, Ingrid Newkirk. “Daarmee sluit het bedrijf zich aan bij de groeiende groep modemerken die zich hebben gerealiseerd dat dierenmishandeling uit de mode is.”

PETA – wiens motto gedeeltelijk luidt: “dieren zijn niet van ons om te dragen” – merkt op dat Lacoste eerder al had toegezegd om bont af te zweren en ook is gestopt met angora na overleg met PETA Frankrijk.

Ga voor meer informatie naar PETA.nl.

#