PAMELA ANDERSON SCHRIJFT NAAR CANADA GOOSE EN SPOORT WERKNEMERS AAN EEN BONTVERBOD TE EISEN

Voor onmiddellijke publicatie:
8 september 2017

Contact:
Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

PAMELA ANDERSON SCHRIJFT NAAR CANADA GOOSE EN SPOORT WERKNEMERS AAN EEN BONTVERBOD TE EISEN
Het erebestuurslid van PETA US schreef een brief aan de medewerkers om de verkoop van de op wrede manier verkregen coyotebont te stoppen

Amsterdam – PETA US erebestuurslid Pamela Anderson heeft vandaag een e-mail gestuurd naar meer dan 800 Canada Goose-medewerkers om hen te verzoeken hun unieke positie te gebruiken om het bedrijf aan te sporen een verbod op coyotebont door te voeren. Coyotes kunnen dagenlang lijden in vallen voordat ze uiteindelijk worden doodgeschoten of doodgeknuppeld. In de brief wijst ze het op het feit dat honderden bekende ontwerpers en retailers inmiddels de overstap hebben gemaakt naar humaan en luxe namaakbont.

“Wat uw werkgever u ook vertelt, de vallen die worden gebruikt voor het vangen van wilde coyotes, van wie de pels wordt gebruikt op Canada Goose jassen, breken de nek van de dieren of slaan dicht op hun poten, vaak tot op het bot,” schrijft Anderson. “Gebruik alstublieft uw overwicht en verzoek Canada Goose om de eenvoudige overstap te maken naar enkel diervriendelijk bont of in zijn geheel af te zien van bontafzettingen.”

PETA – van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te gebruiken voor kleding” – geeft aan dat gevangen dieren zoals coyotes, met name de moeders die wanhopig zijn om terug te keren naar hun uitgehongerde pups erom bekend staan dat ze proberen hun eigen ledenmaten eraf kauwen om te ontsnappen. Als deze dieren niet sterven aan bloedverlies, infecties of bevriezing, worden ze meestal doodgeknuppeld, vertrapt of doodgeschoten zodra de jager terugkomt – zoals te zien is in deze video die viral ging. Daarnaast brengen de vogels, die worden mishandeld voor dons, hun hele levens door in volle, vieze schuren totdat ze worden gedood. In het slachthuis worden ze meestal, levend en in staat pijn te voelen, in een kokend, hete ontvederingsmachine gegooid.

Anderson sluit zich aan bij acteur Justin Long (die undercover ging in een van de Canada Goose-winkels) en actrice Maggie Q (die een protest voerde voor het hoofdkantoor van het bedrijf in Toronto) en zet zich samen met PETA US in om de wrede behandeling van dieren en misleidende informatie van Canada Goose aan te kaarten.

De brief van Anderson aan de medewerkers van Canada Goose is hier beschikbaar. Bezoek PETA.nl voor meer informatie over de wreedheid van de bontindustrie.

#