PETA Netherlands « Ga terug naar PETA.nl  
  Campagnes   Actie alarm   Mediacentrum   Over PETA   Donateur worden
 
Zoek
Hoofdrubrieken
Meld u aan voor
e-mailupdates
Sluit je aan bij het Actie Netwerk!
Download het veganistische/vegetarische starterspakket
Flyers
Neem Contact Op
SHOP in PETA's webwinkel


Verwante informatie in andere talen
PETA.org PETA.org
PETALatino.com PETALatino.com
PETA.de PETA.de
PETA.nl PETAFrance.com
PETAUK.org PETA.org.uk
PETAIndia.com PETAIndia.com
PETA.org.au PETA.org.au
  PETA Asia
  亚洲善待动物组织
  Animal Rahat

Actie Alarm

Verzoek Praxis om geen dieren te verkopen

Praxis wil dieren gaan verkopen, met het risico dat ze in een opwelling gekocht, verwaarloosd en in de steek gelaten worden.
(Lees meer)


P!nk is 'liever naakt'

Slechts gekleed in een glimlach en tattoos, vraagt P!nk u bij haar aan te sluiten en comfortabel te zijn in uw eigen huid.
(Lees meer)


Spreek u uit tegen dierproeven voor cosmetica in Europa

Verzoek de Europese Commissie en het Europees Chemicaliënagentschap alstublieft om NOOIT toe te staan dat cosmetische ingrediënten getest worden op dieren.
(Lees meer)


Benetton – verbied alstublieft angora!

Het internationale merk moet zich nog uitspreken tegen de op wrede wijze geproduceerde angorawol, wat de ethiek van het merk als verantwoord en ethisch bedrijf ondermijnt.
(Lees meer)


Honden geknuppeld en gedood in leerindustrie

Bekijk het videomateriaal van het undercover onderzoek door PETA Azië naar de hondenleerindustrie en beloof alle leerproducten te mijden!
(Lees meer)


Cruelty Assured: De waarheid achter bont

Deze video zorgt dat er geen twijfel meer mogelijk is. Waar het dan ook vandaan komt, bont is een product dat voortkomt uit extreme wreedheid tegen dieren.
(Lees meer)


Overwinning: SuperTrash stopt verkoop angora

In reactie op duizenden e-mails van aanhangers van PETA Nederland heeft SuperTrash aangekondigd dat ze geen producten meer zal verkopen met angorawol!
(Lees meer)


Dieren gedood tijdens militaire trainingsoefeningen

Schrijf alsjeblieft naar de regeringen van Nederland, Denemarken, Noorwegen en dring er bij hen op aan te stoppen met het martelen van dieren voor militaire trainingen.
(Lees meer)


Vraag Air France-KLM te stoppen met het transport van apen naar laboratoria om gemarteld te worden

Verhef alsjeblieft je stem voor de apen die in de primatenhandel lijden. Neem nu even de tijd om de Air France-KLM Group en andere luchtvaartmaatschappijen die doorgaan met het transport van apen naar proefdierlaboratoria, dringend te verzoeken hiermee te stoppen.
(Lees meer)


Onderzoeken tonen schapen die gedood en verwond worden voor wol

Onderzoekers zagen in Australië en de Verenigde Staten dat schapenscheerders doodsbange schapen doden, sloegen, schopten en gooiden. Help deze zachtaardige dieren nu!
(Lees meer)


Het doodsteken van stieren is geen 'cultuur'

Stierenvechten is beschamende en gewelddadige dierenmishandeling vermomd als 'sport'. Schrijf naar de Spaanse ambassadeur in Nederland en verzoek hem om de bescherming van stierengevechten af te keuren.
(Lees meer)


Pink komt op voor schapen

Net als de muziek van Pink is ook deze video indrukwekkend en ontroerend. In de schokkende video toont ze de kijkers hoe schapen in de Australische wolindustrie lijden.
(Lees meer)


Vivienne Westwood – zoals je haar nog nooit eerder hebt gezien

Ze is bekend van het maken van fantastische (en vaak diervriendelijke mode), maar in haar nieuwe video voor PETA, ziet Mevrouw Vivienne Westwood af van kleding voor een doel dat dicht bij haar hart ligt – de planeet redden!
(Lees meer)


Vraag China het levend plukken van angorakonijnen te verbieden

Kom in actie om konijnen te helpen bij wie de vacht van hun huid wordt gerukt door de wrede angorawol industrie.
(Lees meer)


Air India krabbelt terug en vliegt dieren naar laboratoria

Air India komt terug op verbod en hervat het vervoer van dieren voor gebruik in wrede laboratoriumproeven – kom in actie!
(Lees meer)


Alicia Silverstone legt wreedheid achter dons bloot

Bekijk de video waarin Alicia de wreedheid tegen vogels onthult die gebruikt worden voor de productie van dons en leg vervolgens de eed af om nooit dons te kopen.
(Lees meer)


'Blackfish' komt naar Nederland

'Blackfish' de film komt uit in Nederland. Bekijk de film en kom in actie voor orka's!
(Lees meer)


Dieren lijden op Ierse bontfokkerijen – eis nu een verbod!

Schrijf alstublieft vandaag nog naar de Ierse overheid en verzoek de autoriteiten om de beschamende bontfokkerijen tot het Ierse verleden te laten behoren.
(Lees meer)


Laat Morgan naar huis gaan!

De orka Morgan is verscheept naar Tenerife, waar ze wordt mishandeld en gedwongen om op te treden.
(Lees meer)


Bont achter je laten is Good for the Soul, zegt zangeres Dionne Bromfield

Sluit je aan bij Dionne en de meerderheid van meelevende mensen die trots zijn geen bont te dragen en teken de bontvrije eed.
(Lees meer)


Stella McCartney's onthulling van de leerindustrie

Modeontwerpster Stella McCartney, die een leervrije kledinglijn heeft, legt in deze schokkende video over de leerindustrie uit waarom zij heeft besloten leer te mijden.
(Lees meer)


Spreek je uit tegen gestolen huiden

Deze video, geschonken door het fantastische reclamebureau Ogilvy & Mather, laat een modeshow zien met een knipoog: de statige modellen zijn 'vossen', en hun griezelige outfits laten een jas zien, gemaakt van tientallen 'mensen armen'.
(Lees meer)


De beproeving van Joaquin Phoenix onder water

Joaquin Phoenix vecht onder water, met paniek in zijn ogen en op zijn gezicht. Zoals de meelevende bekende acteur weet, zijn vissen intelligente dieren met unieke persoonlijkheden.
(Lees meer)


Verzoek Canada te stoppen met de zeehondenslachting

De jaarlijkse afslachting van zeehonden zal doorgaan, tenzij mensen het voor hen opnemen en in actie komen om het te stoppen. Schrijf alstublieft naar de Canadese minister-president Stephen Harper en Canadese ambassadeurs over de hele wereld om te eisen dat zij het bloedbad onmiddellijk beëindigen.
(Lees meer)


Beloof nooit naar een circus met wilde dieren te gaan.

Wilde dieren in het circus worden stelselmatig toegetakeld en geslagen om ze verwarrende en onnatuurlijke trucjes te laten doen. Bekijk de video en beloof nooit naar een circus met dieren te gaan.
(Lees meer)


Beloof om vrij van wreedheid te zijn

Dierproeven zijn wreed en onnodig. Door ondertekening van deze eed, weiger ik om mijn geld uit te geven aan ondernemingen die dieren laten lijden voor hun producten of die bedrijven steunen die dieren mishandelen.
(Lees meer)


Schokkend nieuw onderzoek onthult extreme wreedheid op foie gras boerderijen

Foie gras is de volgepropte, zieke lever van ganzen en eenden en wordt geproduceerd op extreem wrede wijze. Dit afschuwelijke product wordt gemaakt door vogels te dwangvoederen met een pijp die in hun maag wordt gepropt totdat hun lever tot 10 keer de normale grootte heeft.
(Lees meer)


Uggie wil dat je adopteert, niet koopt

Uggie wil dat zijn fans weten dat met het kopen van een dier uit een dierenwinkel of bij een fokker, een plek wordt ingenomen van een dier dat wacht in een asiel en recht heeft op een liefdevol gezin.
(Lees meer)


Justin Bieber is te zien in een nieuwe PETA-advertentie

In deze nieuwe advertentie moedigt Bieber mensen aan om katten en honden uit een plaatselijk dierenasiel te halen en nooit in een dierenwinkel of bij een fokker te kopen.
(Lees meer)


Waarschuwing: Vlees is slecht voor het milieu!

Klimaatverandering is wereldwijd de grootste uitdaging voor de mensheid en vormt de ergste bedreiging voor het milieu. Maar wat is nu oorzaak nummer één van onze milieucrisis? Rijden in 4x4 terreinwagens? Nee. Fabrieken? Nee. Vliegtuigen? Nee. Dit zijn de eerste dingen die in je opkomen, maar de grootste veroorzaker van de klimaatverandering kan wel eens bij jouw op je bord liggen.
(Lees meer)


Battlestar Galactica's Jamie Bamber in PETA-advertentie uit de kleren voor het redden van beren

Fans van Battlestar Galactica keken verlangend uit naar de laatste tien afleveringen van de populaire sf-televisieserie. Er waren nog zoveel onbeantwoorde vragen. Wie is de laatste Cylon? Wat gebeurt er als blijkt dat de planeet die ze zo wanhopig proberen te bereiken, onbewoonbaar is? Zal President Roslin uiteindelijk aan kanker bezwijken?
(Lees meer)


Gestolen voor Mode

Dieren worden beroofd! Maar dit duo legt zich er niet bij neer. In Gestolen voor Mode hebben Pink en Ricky Gervais de stemmen ingesproken van de karakters. Kijk hoe een aardige alligator en een kranig konijn de strijd aangaan met de modemisdadigers die hun vacht hebben gestolen.
(Lees meer)


Top 10 redenen om geen vlees te eten

Omdat er nog nooit een betere tijd is geweest om vegetariër te worden, laten we je graag kennismaken met onze 'Top 10 redenen om geen vlees te eten'. Het spreekt voor zichzelf, dus hier zijn ze …
(Lees meer)


Beloof dat je alleen je eigen vel draagt

Ieder jaar worden meer dan 1 miljard dieren afgemaakt door bedrijven die van de huiden kleding maken voor de verkoop, zoals bont, leer, wol en exotische huiden. De dieren 'leven' meestal onder erbarmelijk slechte omstandigheden voordat ze worden doodgemaakt. De dieren zitten al die tijd in veel te kleine kooitjes opgepropt. Er wordt niet voldaan aan hun basisbehoeften en wat nog meer natuurlijk en belangrijk voor hen is.
(Lees meer)


China's schokkende bonthandel

Toen undercoveronderzoekers Chinese pelsdierfokkerijen bezochten, ontdekten ze dat veel dieren nog leefden en zich wanhopig probeerden te verzetten wanneer werknemers hen op de rug gooiden of aan poten en staart ophingen om ze te villen. Toen werknemers op deze fokkerijen begonnen te snijden en de huid van een poot afstroopten, schopten en spartelden de andere ledematen heftig. Medewerkers stampten op hoofd of nek van de dieren die zich te heftig verzetten om 'keurig snijwerk' te leveren.
(Lees meer)


Steun ons maandelijks'
China's Schokkende Bonthandel
Leg de Veggie Eed af!
Volg ons: Facebook

Belangrijke onderwerpen
Verzoek Praxis om geen dieren te verkopenVerzoek Praxis om geen dieren te verkopen
P!nk is 'liever naakt'P!nk is 'liever naakt'
Spreek u uit tegen dierproeven voor cosmetica in EuropaSpreek u uit tegen dierproeven voor cosmetica in Europa
Benetton – verbied alstublieft angora!Benetton – verbied alstublieft angora!
Honden geknuppeld en gedood in leerindustrieHonden geknuppeld en gedood in leerindustrie
Cruelty Assured: De waarheid achter bontCruelty Assured: De waarheid achter bont
Overwinning: Supertrash stopt verkoop angoraOverwinning: Supertrash stopt verkoop angora
Dieren gedood tijdens militaire trainingsoefeningen.Dieren gedood tijdens militaire trainingsoefeningen.
Vraag Air France-KLM te stoppen met het transport van apen naar laboratoria om gemarteld te wordenVraag Air France-KLM te stoppen met het transport van apen naar laboratoria om gemarteld te worden
Onderzoeken tonen schapen die gedood en verwond worden voor wol Onderzoeken tonen schapen die gedood en verwond worden voor wol
Het doodsteken van stieren is geen 'cultuur'Het doodsteken van stieren is geen 'cultuur'
Pink komt op voor schapenPink komt op voor schapen
De wreedheid achter foie grasDe wreedheid achter foie gras
Beloof nooit naar een circus met dieren te gaanBeloof nooit naar een circus met dieren te gaan
Vivienne Westwood - zoals je haar nog nooit eerder hebt gezienVivienne Westwood – zoals je haar nog nooit eerder hebt gezien
Doe het net als Naughty Boy: castreer en steriliseerDoe het net als Naughty Boy: castreer en steriliseer
Undercover onderzoek onthult wrede angorawol industrieUndercover onderzoek onthult wrede angorawol industrie
Air India krabbelt terug en vliegt dieren naar laboratoriaAir India krabbelt terug en vliegt dieren naar laboratoria
Alicia Silverstone legt wreedheid achter dons blootAlicia Silverstone legt wreedheid achter dons bloot
'Blackfish' komt naar Nederland'Blackfish' komt naar Nederland
Laat Morgan naar huis gaan!Laat Morgan naar huis gaan!
Dieren lijden op Ierse bontfokkerijen—eis nu een verbod!Dieren lijden op Ierse bontfokkerijen—eis nu een verbod!
Emily Deschanel: dump zuivel!Emily Deschanel: dump zuivel!
Bont achter je laten is Good for the Soul, zegt zangeres Dionne BromfieldBont achter je laten is Good for the Soul, zegt zangeres Dionne Bromfield
Stella McCartney's onthulling van de leerindustrieStella McCartney's onthulling van de leerindustrie
Spreek je uit tegen gestolen huidenSpreek je uit tegen gestolen huiden
De beproeving van Joaquin Phoenix onder waterDe beproeving van Joaquin Phoenix onder water
Verzoek de Canada te stoppen met de zeehondenslachtingVerzoek Canada te stoppen met de zeehondenslachting
» Lees meer

     Over PETA      Disclaimer      Privacy Beleid      Wedstrijdvoorwaarden     
E-mail deze pagina      Neem contact op      © 2015 Stichting PETA Nederland. Lees ons volledige beleid.    

 
Click here to return to PETA.org