Amsterdamse trams krijgen diervriendelijke nieuwe look met ‘Stop speciësisme’ PETA-wikkel

Geplaatst op door Melissa van den Aarssen

“Ook dieren voelen pijn, liefde, vreugde en angst. Word vegan.” Dat is de boodschap van een varken, een chimpansee, een muis, een koe en een kip in de nieuwe PETA-campagne die op trams in Amsterdam is te zien. De actie maakt deel uit van onze nationale campagne om het bewustzijn over speciësisme te vergroten – de overtuiging dat mensen superieur zijn aan alle andere diersoorten en daarom het recht hebben om hen te verhandelen en te mishandelen.

Elk jaar worden meer dan 9 miljoen dieren in Europa gebruikt in experimenten, waarbij ze legaal kunnen worden vergiftigd, verstoken van voedsel, onderworpen aan psychisch leed, verbrand, gedwangvoederd en gedood. Reportages over industrieën die dieren gebruiken voor voedsel en kleding hebben systematische mishandeling aangetoond – koeien worden intensief opgesloten en gedwongen geïnsemineerd op melkveebedrijven, schapen worden verminkt in de wolhandel en kippen worden opgesloten in kooien in de vleesindustrie voordat hun keel wordt doorgesneden, vaak terwijl ze nog bij bewustzijn zijn. Dieren die voor amusement worden gebruikt, worden uit hun natuurlijke omgeving gehaald en onder ongeschikte omstandigheden opgesloten voor menselijk vermaak.

Wil jij helpen om speciësisme te beëindigen door te erkennen dat dieren niet van ons zijn om te gebruiken of te mishandelen en dat alle levende, voelende wezens het verdienen om met respect en mededogen behandeld te worden? Met het ondertekenen van PETA’s eed beloof je om de rol van dieren te zien in wat je koopt, eet, draagt en doet en alles af te wijzen wat hen schade toebrengt.