Overwinning! Het langverwachte afscheid van bont door Dolce & Gabbana is eindelijk gearriveerd

Geplaatst op door Dan Howe

Na bijna 20 jaar druk door PETA-entiteiten over de hele wereld heeft luxemodemerk Dolce & Gabbana bevestigd dat het bont zal weren uit alle toekomstige collecties.

PETA viert de medelevende en zakelijk slimme beslissing van Dolce & Gabbana om bont te verbieden, die past bij de tijd.

Bijna 20 jaar PETA-campagnes

Deze overwinning was jaren in de maak en volgt op krachtige campagnes van PETA-entiteiten, waaronder in het oog springende protesten zowel in als binnen de winkels en e-mails aan Dolce & Gabbana van meer dan 300.000 medestanders wereldwijd.

Dank aan iedereen die heeft deelgenomen aan onze campagne, e-mails heeft gestuurd en zijn of haar stem heeft laten horen!

Waarom Dolce & Gabbana bont en angora heeft laten vallen

Bont

De meeste dieren die in de bontindustrie worden gebruikt, brengen hun hele leven door in krappe kooien, waarin ze ijsberen, aan de tralies knagen en zichzelf verminken.

Eerder deze maand voegde Italië zich bij de groeiende lijst van landen die wetgeving hebben aangenomen om bontfokkerijen te verbieden.

Andere dieren die voor hun bont worden gedood, worden gevangen in stalen vallen – die dichtslaan op de poten van het dier, vaak tot op het bot, wat ondraaglijke pijn en bloedverlies veroorzaakt. Sommige proberen hun eigen poten af te bijten om te ontsnappen. Als de gevangen dieren niet sterven door bloedverlies, infecties of aanvallen van andere dieren, wurgen, schieten of stampen jagers ze dood.

Angora

Op angorafokkerijen worden konijnen meestal in kleine, smerige, kale kooien gehouden en tot vier keer per jaar levend geplukt.

Tijdens dit angstaanjagende proces worden ze vaak fysiek in bedwang gehouden terwijl werknemers de vacht uit hun gevoelige lichaam trekken en de dieren het uitschreeuwen van de pijn.

Dieren zijn niet van ons om te dragen

Bont is tegenwoordig net zo dood als de dieren waarvan het is gestolen, en we moedigen andere merken aan dit voorbeeld te volgen en bont uit hun collecties te verwijderen.

Help ons nog een overwinning als deze te behalen door er bij andere merken op aan te dringen ook bontvrij te worden: