Eva Mendes poseert naakt als protest tegen bont

Geplaatst op door PETA Nederland

Eva Mendes is één van Hollywood’s meest sexy vrouwelijke sterren en is op het witte doek te zien met o.a. Nicolas Cage, Will Smith, Joaquin Phoenix en Mark Wahlberg. Deze schoonheid paradeert vaak over de rode loper en Eva wordt daarvoor gekleed door alle topontwerpers. Maar u kunt opgelucht ademhalen: ze zal nooit gekleed in bont op een evenement verschijnen. Ze gaat nog liever naakt dan dat ze bont draagt!

Eva Mendes PSA

Daarom poseert deze sexy Latina naakt voor PETA’s anti-bontcampagne, met naast haar de slogan “Bont? Dan liever naakt!”.

In een interview met PETA Amerika zegt Eva: “Ik wil dat mensen weten dat er opties zijn en dat het doden en dragen van een weerloos dier niet cool is… respect hebben voor alle levensvormen is cool”. We hadden het niet beter kunnen zeggen!

Zoals de meeste mensen was Eva zich niet bewust van de wreedheid van de bonthandel. Ze zegt: “Ik herinner me mijn eerste première in New York City en dat ik, erg naïef, geen jas bij me had. Mijn stylist stuurde me een… sjaal gemaakt van bont voor die avond en ik droeg het zonder erbij na te denken. PETA stuurde me toen een mooie brief met opmerkingen over mijn ondoordachte keuze. Ik was zo onder de indruk van die brief, dat ik hen en mijzelf beloofde om mijn leven lang NOOIT meer echt bont op de rode loper te dragen”.

Zoals Eva weet, is de bonthandel een gewelddadige, bloederige industrie die niets te maken heeft met mode. Op pelsdierfokkerijen in China – waar het meeste bont vandaan komt – zitten nertsen, vossen, konijnen en andere dieren onder extreme weersomstandigheden in kleine draadgazen kooien gevangen. Ze worden gewurgd en doodgeknuppeld, en ze worden vaak gevild terwijl ze nog bij bewustzijn zijn. Omdat bont vaak opzettelijk onjuist wordt gelabeld, is het niet te achterhalen wiens huid je draagt – het kan zelfs hondenbont of kattenbont zijn.

Doneer nu om een einde te maken aan het lijden en het wrede doden van dieren voor hun vacht. Met uw donatie steunt u ook onze talloze andere campagnes om dierenleed te beëindigen.