FANTASTISCH NIEUWS! Canada Goose dumpt bont na jarenlange druk van dierenrechtenactivisten

Geplaatst op door Melissa van den Aarssen

Het is een monumentale overwinning voor coyotes: Canada Goose heeft aangekondigd dat het eind 2021 zal stoppen met het inkopen van bont!

Het goede nieuws volgt op jaren van campagne voeren door PETA, onze internationale zusterorganisaties en toegewijde activisten over de hele wereld – inclusief in het oog springende protesten, openbarende reportages, acties van beroemdheden  en weerstand in de bestuurskamer en de rechtbank. Meer dan 500.000  van jullie hielpen het bedrijf het teken aan de wand te zien door deel te nemen aan onze online acties en winkelprotesten, en samen hebben we ervoor gezorgd dat gevoelige, intelligente coyotes niet langer gevangen en gedood zullen worden in barbaarse stalen vallen voor de producten van Canada Goose!

Jaren van straatprotesten

Sinds de opening in 2017 is de hoofdwinkel van Canada Goose in London het doelwit van demonstraties geweest, en het bedrijf heeft zelfs geprobeerd om demonstranten aan banden te leggen. Maar ze waren niet te stoppen:

Steun van beroemdheden tegen bontwreedheid

Ook bekende medestanders van PETA’s zusterorganisaties sloten zich aan bij de campagne tegen het bedrijf: filmmaker Jack Harries sprak een video in over de wreedheid van Canada Goose, Pamela Anderson schreef een brief aan de werknemers van Canada Goose om hen aan te sporen aan te dringen op een verbod op bont, internationaal lingeriemodel Rhian Sugden poseerde als coyote in de buurt van de hoofdwinkel in London en Rafferty Law speelde de hoofdrol in een krachtige reclamecampagne waarin bont aan de kaak werd gesteld.

Dank aan alle demonstranten en PETA-medestanders die door de jaren heen de druk op de ketel hebben gehouden!

Hoe worden Canada Goose-jassen gemaakt?

Om de bontrandjes van Canada Goose-jassen te maken, worden coyotes in hun natuurlijke omgeving gevangen in stalen pootklemmen, vallen die hun hoofden verpletteren of hun lichaam vastgrijpen of strikken. Ze lopen vaak afschuwelijke verwondingen op en kwijnen dagenlang weg voordat ze uiteindelijk sterven door uitdroging, verhongering of bloedverlies. Sommigen zijn zo wanhopig om te ontsnappen dat ze proberen hun eigen poten door te bijten.

Naar aanleiding van dit geweldige nieuws schorten PETA en onze zusterorganisaties onze internationale campagnes tegen Canada Goose op en zullen we het bedrijf opnieuw benaderen om aan te dringen op het stopzetten van het gebruik van veren, waar ganzen en eenden nog steeds voor lijden.