Fantastisch nieuws! Dierenritten worden verboden bij de piramides van Gizeh na PETA-campagne

Geplaatst op door Melissa van den Aarssen

Fantastisch nieuws voor paarden, ezels en kamelen! Het Egyptische ministerie van Toerisme heeft plannen aangekondigd om kamelen-, ezel- en paardenritten in Gizeh te verbieden rond de piramides en in de archeologische gebieden. In plaats daarvan zullen toeristen gebruik kunnen maken van elektrische auto’s en bussen, zoals aanbevolen door PETA.

Het grote nieuws volgt op meer dan een jaar druk van PETA en onze zusterorganisaties, inclusief onze reportage die schandalige dierenmishandeling laat zien, wat meer dan 250.000 medelevende aanhangers ertoe aanzette om brieven te sturen naar het ministerie van Toerisme. Vertegenwoordigers van PETA Azië hebben ook met overheidsfunctionarissen gesproken over het beëindigen van deze mishandeling door een verbod in te voeren op het gebruik van dieren op deze locaties.

Wat is er mis met dierenritten?

Kamelen, ezels en paarden die worden gedwongen om bezoekers op hun rug of in koetsen te vervoeren in de buurt van de populairste toeristische attracties van Egypte – in de zinderende hitte, zonder toegang tot voedsel, water of schaduw – glijden vaak uit, vallen en worden regelmatig geslagen om hen te dwingen om door te lopen ondanks hun uitputting.

Een arbeider werd op de beelden betrapt op het genadeloos slaan van een paard nadat het dier op straat was ingestort.

Kamelenhandelaren gearresteerd

Veel van de kamelen die in Egypte voor ritten worden gebruikt, zijn afkomstig van de beruchte Birqash Camel Market, waar kamelen soms tot bloedens toe worden geslagen, zoals vastgelegd in PETA’s video. De beelden leidden tot de arrestatie van drie kamelenhandelaren door een veiligheidsdienst onder leiding van brigadegeneraal Assem Abu al-Khair en Sameh Badawi. De handelaren konden een boete krijgen en tot zes maanden gevangenisstraf op grond van artikel 357 van het Egyptische Wetboek van Strafrecht.

Dierenmishandeling hoort niet thuis op de majestueuze toeristische bestemmingen van Egypte, en hoewel dit plan niet alle dierenritten in het hele land verbiedt, zijn we verheugd om te horen dat toeristen in de toekomst door elektrische auto’s en bussen worden vervoerd.

Bedank alsjeblieft samen met ons de overheidsfunctionarissen in Egypte voor het nemen van deze medelevende beslissing:

Wordt Santorini de volgende?

Help ons alsjeblieft te voorkomen dat nog meer dieren lijden in de toeristenindustrie. PETA roept het Griekse eiland Santorini op om in de voetsporen van Egypte te treden door de lijdende ezels en muilezels die gedwongen worden om dag in dag uit zware toeristen honderden treden op te dragen met pensioen te laten gaan en over te stappen op diervrij transport. Vraag alsjeblieft de Griekse premier en de minister van Landbouwontwikkeling en Voedselvoorziening om deze wrede ritten onmiddellijk te verbieden: