Gruwelijke dierenmishandeling gefilmd bij een van de zeven wereldwonderen

Toeristen van over de hele wereld trekken naar Egypte om de Grote Piramide van Gizeh (een van de zeven wereldwonderen), Saqqara’s historische begraafplaats en de koninklijke tombes van Luxor te bewonderen, maar deze trekpleisters hebben een gewelddadige kant in het volle zicht.

PETA Azië’s meest recente onderzoek in Egypte heeft de gruwelijke mishandeling onthuld van paarden en kamelen die in de zinderende hitte bezoekers op hun rug of in rijtuigen moeten vervoeren op toeristische locaties. De dieren krijgen vaak geen toegang tot voedsel, water of schaduw. Op de beruchte Birqash Camel Market, die kamelen levert voor ritjes bij een aantal van de toeristische trekpleisters, werden dieren gezien die werden geslagen met stokken.

Zoals te zien is op de beelden van het onderzoek van PETA Azië ondersteunen bezoekers die ervoor kiezen om op deze dieren te rijden rechtstreeks een industrie die hun pijn en ellende toebrengt.

Zinderende hitte

Dieren moeten op deze locaties in de brandende zon wachten op de volgende betalende klant zonder toegang tot voedsel, water of schaduw.

Ze krijgen geen pauzes en worden gegeseld en geslagen om ritten in de hitte te maken, zelfs als hun knieën knikken en ze instorten.

Geslagen tot ze instorten

Medewerkers slaan de dieren die gewoon te uitgeput zijn om verder te gaan. Er was te zien dat werknemers in Gizeh een paard sloegen dat was ingestort terwijl ze een toerist in een rijtuig voorttrok. Ze bleven haar slaan tot ze eindelijk weer opstond. Ooggetuigen meldden dat ze snel weer aan het werk werd gezet, ondanks dat ze door de val zwaargewond was geraakt.

Ooggetuigen observeerden ook dat kamelen het uitschreeuwden terwijl ze door mannen en kinderen met stokken werden geslagen in de Birqash Camel Market voordat ze aan de toeristenindustrie werden verkocht. Sommige worden zelfs verkocht voor vlees.

Gewond, bloedend en lijdend

Veel paarden die werden gebruikt voor tochten in Gizeh en Luxor hadden zichtbaar pijnlijke, bloederige wonden, maar toch moesten ze toeristen vervoeren.

Veel van de dieren hadden bloederige gezichten en sommige waren uitgehongerd – hun ribben waren door hun huid zichtbaar. Ondanks hun toestand werden ze herhaaldelijk voortgetrokken en geslagen door werknemers.

Uitgeputte dieren worden geslacht voor vlees

Zodra de kamelen die op de Birqash-markt worden verkocht niet meer in staat zijn om ritjes te geven rond de piramides van Gizeh en Saqqara worden ze teruggebracht naar de markt om naar de slacht te worden gestuurd.

Kom nu in actie

Dieren zijn levende, voelende wezens die lijden wanneer ze gedwongen worden ritten te geven. Verzoek de Egyptische minister van Toerisme om deze mishandeling te beëindigen door het gebruik van dieren op deze plaatsen te verbieden.

Toeristen die betalen om ritjes te maken op deze dieren of in rijtuigen houden deze ondernemingen in stand. Als je van plan bent om Egypte te bezoeken, neem dan alsjeblieft niet deel aan deze activiteiten. Vraag je reisorganisatie en hotel voordat je je reis boekt of zij deze ritten promoten. Als ze dat doen, leg dan uit waarom ze hiermee moeten stoppen.