Je zult het gekrijs van deze konijnen nooit vergeten

Geplaatst op door PETA Nederland

Schokkende nieuwe beelden van Franse fokkerijen laten de marteling zien die konijnen in de angora industrie moeten ondergaan.

WAARSCHUWING: verontrustende beelden

Deze video, vrijgegeven door One Voice, werd gefilmd tussen februari en juli 2016 op zes verschillende angorafokkerijen in Frankrijk. Het onthult de hartverscheurende mishandeling van zachtaardige angorakonijnen.

onevoiceangora2

De konijnen worden gehouden in kleine kooien  die op elkaar staan gestapeld. Die keer per jaar worden ze uit de kooi gehaald en vastgehouden of vastgebonden op een tafel terwijl medewerkers hun vacht uit hun lijf trekken.

onevoiceangora12

De dieren schreeuwen van de pijn en angst. Sommige van hen worstelen hevig om te ontsnappen, terwijl anderen lusteloos blijven liggen, te moe om te proberen weg te komen.

onevoiceangora9

Nadat ze geplukt zijn, worden ze terug in hun kooi geschoven, naakt, bibberend en getraumatiseerd.

one-voiceangora1

Deze verschrikkelijke beelden lijken enorm veelop de praktijken die door PETA Azië werden vastgelegd op angorafokkerijen in China – welke tot 90 procent van s ’werelds angorawol produceert. Deze onthulling zorgde voor internationale onrust en spoorde meer dan 220 retailers in de wereld aan om te stoppen met de verkoop van angora.

Maar dit is de eerste keer dat we een blik  kunnen werpen op wat er gebeurt op angorafokkerijen dichterbij huis. Het bewijs laat duidelijk zien dat angoraproductie in Europa ook extreem wreed is. Waar het ook vandaan komt, angora doet dieren pijn. Alstublieft, koop niets dat van angorawol is gemaakt.