Kom in opstand! Spreek je uit tegen de manier waarop koeien in de zuivelindustrie worden behandeld

De zuivelverkoop neemt sterk af en melk, ijs, kaas en yoghurt op plantaardige basis vliegen uit de schappen.

Nu alles wat de zuivelindustrie probeert te verbergen met een muisklik zichtbaar wordt, worden bij mensen de ogen geopend – en hun harten. Elke dag ontdekken steeds meer mensen wat ervoor nodig is om één glas melk of een plakje kaas te maken. Maar wat gebeurt er precies op melkveebedrijven?

Kijk zelf maar!

Dus, wil je echt weten hoe melk uit de uier je mond bereikt?

Blijf scrollen om te ontdekken wat ze voor je verborgen willen houden: het dagelijks leven – en de dood – van een normale koe in de zuivelindustrie.

Wist je dat vrouwelijke koeien alleen melk produceren als ze zwanger zijn of zogen?

Ze maken om dezelfde reden als mensenmoeders melk aan: om hun baby’s te voeden. Maar om aan de vraag naar zuivelproducten te voldoen is een constante aanvoer van melk nodig, dus worden koeien op melkveebedrijven zwanger gemaakt door kunstmatige inseminatie om het proces te starten – en gaande te houden. Nadat hun pasgeboren kalveren hardhandig en op traumatische wijze bij hen zijn weggehaald, wordt de melk die de moederkoeien produceren afgevoerd voor menselijke consumptie en begint de hele beproeving opnieuw.

Kijk nu:

Je kunt blijven scrollen om meer te weten te komen over wat koeien voor melk en kaas moeten doormaken, maar als je er klaar voor bent om deel te nemen aan de zuivelvrije revolutie, kijk dan meteen onderdaan de pagina om te zien hoe je koeien direct kunt helpen.

Wist je dat de gemiddelde koe vandaag de dag meer dan vier keer zoveel melk produceert als een koe in 1950?

Vrouwelijke koeien moeten hun leven lang de ene na de andere zwangerschap volbrengen – dit zorgt ervoor dat de melkvoorraad blijft vloeien. Door het gebruik van intense melkregimes (moederkoeien worden twee keer per dag aangesloten op melkmachines) en soms medicatie worden de voortplantingsstelsels van de dieren tot het uiterste gedreven en worden ze gedwongen om veel meer melk te produceren dan ze van nature zouden doen.

Kijk nu:

Miljoenen zachtaardige dieren worden op deze manier behandeld voor de productie van melk, kaas, yoghurt en andere zuivelproducten. Ze hebben nu je stem nodigKOM IN OPSTAND!

De bovenstaande video’s werpen enig licht op wat er gebeurt met vrouwelijke kalveren en koeien in de zuivelindustrie, maar wist je dat de meeste mannetjes ver voor het einde van hun natuurlijke levensverwachting worden geslacht?

Omdat mannelijke kalveren voor melkveehouders nutteloos zijn, worden ze bij hun moeder weggehaald als ze nog geen dag oud zijn. De meesten worden apart gehouden in krappe hokken of kleine kisten, waar ze verlangen naar de troost van hun moeder totdat ze naar de slacht worden afgevoerd om tot kalfsvlees te worden verwerkt.

Kijk nu:

Elk jaar worden er 30 miljoen koeien naar slachthuizen afgevoerd en gedood.

Je kunt vandaag nog koeien helpen, en wij helpen je op weg.

Doe mee aan de revolutie!

Overstappen op zuivelvrije melk is eenvoudiger dan ooit

Vegan melk gemaakt van soja, noten, granen en andere planten is niet alleen heerlijk, het bevat ook nog eens geen cholesterol, dat je slagaderen verstopt en dat in elk glas zuivelmelk is te vinden. Nog belangrijker is dat het steeds makkelijker verkrijgbaar is in supermarkten door het hele land. Alle informatie die je nodig hebt over plantaardige melk kun je vinden in deze gids over vegan merken.

Wil je meer doen? Deel de video’s op deze pagina dan met je vrienden en familie en op sociale media.

Vertel aan anderen wat er met koeien gebeurt in de zuivelindustrie. En als je op zoek bent naar meer manieren om dieren te helpen, download dan nu een gratis veganistisch starterspakket vol met recepten en tips om voor een revolutie in je leven te zorgen.