Overwinning! Er zullen geen uilen meer gebruikt worden in ‘Harry Potter’-rondleidingen

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

PETA UK heeft bevestiging gekregen van Warner Bros. dat zij geen uilen of andere levende dieren meer zullen gebruiken in hun ‘Harry Potter’-rondleidingen in de Warner Bros. Studio Tour London. Dit volgt op een onthullende reportage van PETA UK uit 2015 die de mishandeling van uilen, die deel uitmaken van deze rondleidingen, blootlegde. Bijna 20.000 aanhangers van PETA UK namen naar aanleiding daarvan contact op met de studio om hen te verzoeken een beleid in te voeren tegen het gebruik van levende dieren.

In de reportage van PETA UK is te zien dat uilen in piepkleine kooitjes werden gehouden en werden gedwongen om verwarrende trucjes uit te voeren voor een luidruchtig publiek. De vogels kauwden op de touwen waarmee ze waren vastgebonden en op gooiden zich wanhopig tegen de tralies van hun kooitjes. Een trainer liet bezoekers de angstige dieren zelfs aanraken, wat schadelijk kan zijn voor de natuurlijke vetten in hun veren die hen warm houden.

Hoewel er sinds 2015 geen uilen of andere levende dieren meer gebruikt worden voor de rondleidingen heeft Warner Bros. recentelijk bevestigd dat het een officieel beleid daartegen heeft ingevoerd. Andere pretparken in Europa zouden hun voorbeeld moeten volgen en ervoor moeten zorgen dat al hun attracties diervrij zijn.

Iedereen die in actie is gekomen en contact heeft opgenomen met Warner Bros. over deze kwestie, bedankt!

Wat u kunt doen

Bezoek ons Actiecentrum om meer te weten te komen over de verschillende manieren waarop je dieren die worden gebruikt voor amusement kunt helpen. Je kunt je ook aansluiten bij het Actieteam zodat je in de toekomst op de hoogte wordt gehouden van soortgelijke campagnes.