VIDEO: Het lelijke begin van UGG’s

Geplaatst op door PETA Nederland

Stijlvol voor sommigen en uggly voor anderen, UGG-laarzen zijn beslist een verdelend onderwerp. Maar nu haalt deze video – die de barbaarse behandeling van schapen in de wolindustrie toont – meer mensen over om ze voorgoed te laten staan.

UGG’s worden gemaakt van de wol en huiden van schapen die misselijkmakend slecht worden behandeld in de wol- en vleesindustrie. Medewerkers drukken vaak gaten in hun oren, snijden hun staart af en castreren mannelijke dieren, alles zonder enige pijnbestrijding. Een PETA US onderzoek vond ook dat medewerkers op hun hoofden stampten, hen in hun gezicht staken met metalen scharen en grote gapende wonden achterlieten op hun lichamen, welke later grof werden dichtgenaaid met naald en draad.

De neppe imitaties zijn niet veel beter. Proeven uitgevoerd op sommige UGG-stijl laarzen onthulden dat deze worden gelabeld als “Australische schapenhuid”, maar dat deze gemaakt zijn van wasbeerhonden bont, waarschijnlijk afkomstig van dieren die zijn opgesloten in kooien op barbaarse Chinese bontfokkerijen.

Krijg je ook rillingen tot op het bot? Niet getreurd. Er zijn zo veel stijlvolle opties voor schoenen die je voeten beschermen tegen de elementen zonder dieren pijn te doen. Bekijk deze luxe laarzen van Pammies Life, uit de dier- en milieuvriendelijke collectie van PETA-supporter Pamele Anderson. Of wat dacht je van deze prachtige Beyond Skin schoenen? Als je een koopje zoekt, kijk dan naar dit paar van Esprit.

Onthoud: iedere aankoop van UGG-laarzen en andere wol producten steunt extreme dierenmishandeling – maar je kunt dit helpen voorkomen door alle dierlijke materialen te vermijden.

Help wreedheid voorkomen

Deel deze post met je vrienden en familie en laat hen weten hoe makkelijk het is om mode met compassie te combineren.