Zullen draaimolens met een dierenthema met de tijd meegaan?

Geplaatst op door Melissa van den Aarssen

PETA US stuurde gisteren een brief naar Aaron Landrum, president en CEO van Chances Rides, de grootste fabrikant van amusementsattracties in het land, met het verzoek aan het bedrijf om te stoppen met de productie en verkoop van draaimolens met dierenthema’s die het gebruik van dieren als vervoermiddel en amusement normaliseren en in plaats daarvan draaimolenfiguren produceren in de vorm van auto’s, vliegtuigen, ruimteschepen, bulldozers en andere voertuigen of meer andersoortige ontwerpen, zoals vallende sterren, regenbogen en bezems.

Dieren die gebruikt worden om ritjes op te maken en andere vormen van vermaak, zoals kamelen, paarden, olifanten en dolfijnen, worden vaak tot onderdanigheid geslagen, beroofd van alles wat natuurlijk en belangrijk voor ze is en afgeslacht als hun lichamen versleten zijn en de publieke opinie zich heeft gekeerd tegen dergelijke daden van menselijke overheersing over andere soorten.

Kinderen leren door te spelen en hen te leren respect en compassie te hebben voor alle levende, voelende wezens kan helpen een rechtvaardiger en barmhartiger wereld te creëren. PETA US dringt er bij Chance Rides en alle andere draaimolenfabrikanten op aan om af te stappen van ouderwetse attracties met een dierenthema en ontwerpen te omarmen die de verbeelding van kinderen aanspreken.

Als Chance Rides de overstap maakt, zou het zich aansluiten bij een groeiende lijst van meelevende bedrijven, waaronder Nabisco, Trader Joe’s en Dukal Corporation, die met succes hun ontwerpen hebben aangepast aan de veranderende maatschappelijke perceptie van onze relaties met anderen op deze planeet.

PETA’s motto luidt dat “dieren niet van ons zijn om te gebruiken voor amusement of om ze op een andere manier te mishandelen”.