Amsterdam Fashion Week Wordt Bontvrij In Samenwerking Met PETA

Voor onmiddellijke publicatie:

7 maart 2019

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

AMSTERDAM FASHION WEEK WORDT BONTVRIJ IN SAMENWERKING MET PETA

Modeweek stopt met bont: een nieuwe stap richting een bontvrij Nederland

Amsterdam – Na gesprekken met PETA heeft Amsterdam Fashion Week toegezegd om het mode-evenement dat vanavond begint en elke toekomstige modeweek bontvrij te maken. Deze beslissing komt op het juiste moment, nu Nederland – dat ooit de op drie na grootste pelsproducent ter wereld was – een historisch verbod op nertsenhouderijen heeft aangenomen dat in 2024 van kracht wordt en de stad Amsterdam heeft bevestigd dat het elk bontgebruik of -verkoop actief ontmoedigt.

“Amsterdam Fashion Week is trots dat wij in samenwerking met PETA vanaf nu een bontvrij platform zullen zijn!”, zegt Danie Bles, CEO van Amsterdam Fashion Week.

“Zoals uit opiniepeilingen blijkt, zouden de meeste Nederlanders tegenwoordig nooit bont dragen, en de medelevende beslissing van Amsterdam Fashion Week vertegenwoordigt de groeiende publieke vraag naar diervriendelijke mode”, zegt PETA-oprichter Ingrid Newkirk. “Amsterdam Fashion Week heeft de juiste, relevante beslissing genomen om bont geheel uit de show te verbannen, en PETA kijkt ernaar uit om prachtige dier- en milieuvriendelijke vegan kleding op de catwalks te zien.”

PETA – wiens motto deels luidt, “dieren zijn niet van ons om te dragen” – merkt op dat dieren op bontfokkerijen hun leven doorbrengen in vuile, krappe draadkooien voordat ze worden geëlektrocuteerd, doodgeknuppeld of zelfs levend gevild. Onderzoek heeft herhaaldelijk aangetoond dat wreedheid inherent is aan de bonthandel, ook in landen waar de industrie beweert dat de dieren “humaan” worden behandeld.

Talrijke topontwerpers, waaronder Chanel, Armani, Versace, Gucci, Burberry, Vivienne Westwood en Stella McCartney, zijn gestopt met bont, evenals de modeweken van Helsinki, Melbourne, Oslo en Perth. Afgelopen september was Londen Fashion Week voor de eerste keer 100 procent bontvrij.

Bezoek voor meer informatie PETA.nl.

#