PETA RICHT PIJLEN OP WOLINDUSTRIE NADAT NIEUWE REPORTAGES AANTONEN DAT DIEREN WORDEN VERMINKT OP SCHAPENHOUDERIJEN

Voor onmiddellijke publicatie:

19 november 2018

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

PETA RICHT PIJLEN OP WOLINDUSTRIE NADAT NIEUWE REPORTAGES AANTONEN DAT DIEREN WORDEN VERMINKT OP SCHAPENHOUDERIJEN

Twee nieuwe onderzoeken van PETA Azië onthullen gruwelijke, wijdverbreide mishandeling door werknemers in de wolindustrie 

Amsterdam – Twee nieuwe videoreportages van PETA opgenomen op schapenhouderijen in de Australische staten New South Wales en Victoria onthullen dat werknemers doodsbange schapen in het gezicht sloegen, ze opzettelijk verminkten en de kelen doorsneden van schapen die volledig bij bewustzijn waren.

In één van de video’s is te zien dat de bedrijfsleider met een scheerschaar stukken huid van het achterste van lammetjes sneed terwijl de dieren worstelen om los te komen en het uitschreeuwen. Werknemers sneden en brandden ook de staarten van lammeren af met een gloeiendheet mes en zonder pijnstillers. Een tweede video, opgenomen door een ooggetuige van PETA Azië, onthult nog meer mishandeling: op de beelden is te zien dat scheerders schapen met geweld in het gezicht sloegen met metalen scheerapparaten, op hun buiken knielden en ze rondgooiden. Een werknemer schepte op dat hij eens “één [schaap] zo hard sloeg dat het bewusteloos raakte. Een beetje te hard onder de kaak geslagen.”

“PETA en onze internationale zusterorganisaties hebben eerder al negen reportages uitgebracht over 99 bedrijven op vier continenten. We hebben aangetoond dat schapen worden geslagen, geschopt, tegen de grond worden gesmeten, worden gesneden en verminkt en vaak op verschrikkelijke manieren sterven – en dat alles voor een trui”, zegt PETA-oprichter Ingrid Newkirk. “PETA roept iedereen die om dieren geeft op om te laten zien dat ze tegen zulke afschuwelijke mishandeling zijn door wolvrij te worden.”

PETA Azië heeft Australische wetshandhavers gevraagd om de bevindingen te onderzoeken voor mogelijke schendingen van de dierenwelzijnswetten van de twee staten en om indien nodig aanklachten in te dienen.

PETA – wiens motto gedeeltelijk luidt, “dieren zijn niet van ons om te dragen” – merkt op dat deze nieuwe video’s de 10e en 11e wereldwijde reportages over de wolindustrie zijn die door PETA of haar internationale zusterorganisaties zijn gepubliceerd.

Ga voor meer informatie naar PETA.nl.

 

#