‘Unstoppable’ PETA-oprichter spreekt tijdens Amsterdam evenement

Voor directe publicatie:

10 november

Contact:

Stichting PETA Nederland; 0900 235 7382, [email protected]

Supporters horen Ingrid Newkirk praten over naakt gaan, met arrestatie geconfronteerd worden en wereldwijd houdingen ten opzichte van dieren veranderen

Amsterdam – Op tien november onthulde PETA-oprichter Ingrid Newkirk in een speciale toespraak in Amsterdam wat het betekent om een unstoppable kracht voor dieren te zijn, bedoeld om mensen inzicht te geven in PETA’s motto: “Dieren zijn niet van ons om te eten, dragen, gebruiken voor experimenten of amusement, noch om te mishandelen op welke manier dan ook”. Tijdens het evenement, dat deel uitmaakte van Newkirk’s internationale toespraaktour Unstoppable, ontving De Vegetarische Slager PETA’s Compassionate Business Award voor zijn inspanningen in het helpen veranderen van de manier waarop we eten en voedsel zien, en voor het verstrekken van heerlijke en gezonde veganistische alternatieven voor traditioneel vlees. En staatssecretaris Sharon Dijksma was niet aanwezig maar ontving wel de PETA’s Compassion Citizen Award voor haar toonaangevende rol in het verbod op wilde dieren in circussen in Nederland – een grote overwinning voor PETA’s campagne. Andere voorbeelden van PETA’s prestaties voor dieren zijn onder meer het overtuigen van talrijke modemerken, waaronder Supertrash, G-Star en Scotch&Soda om te stoppen met de verkoop van angora, en het samenwerken met de Nederlandse regering om dierproeven geleidelijk af te schaffen.

Onder leiding van Ingrid Newkirk hebben PETA en haar internationale zusterorganisaties vele overwinningen behaald, inclusief het beëindigen van alle auto-crashtests waarin dieren werden gebruikt, het helpen beëindigen van dierproeven in Europa voor cosmetische producten, en het overtuigen van topontwerpers en honderden bedrijven om te stoppen met het gebruik van bont, exotische huiden of angorawol. PETA heeft ook miljoenen mensen voorzien van – en blijft aanbieden – informatie over een veganistische levensstijl, zorg voor gezelschapsdieren en talloze andere zaken. Ingrid Newkirk is nooit bang om grenzen af te tasten en is de vrouw achter iconische PETA-campagnes zoals “Bont? Dan liever naakt”.

Aanwezig was actrice Miryanna van Reeden, alsook andere bekende personen. Foto’s van het evenement zijn hier en hier beschikbaar.

“Een kip in een kooi in de eierindustrie, een olifant in een circuswagon en een aap vastgebonden in een laboratorium hebben geen andere mogelijkheid dan te vertrouwen op meelevende mensen die in actie komen”, zegt Newkirk. “PETA is hier om te vertellen hoe onze nek uitsteken voor dieren de wereld kan veranderen.”

Tijdens haar toespraak deelde Ingrid Newkirk, die vernoemd is in Forbes‘ 50 Meest Invloedrijke Mensen uit het Bedrijfsleven, veel reddingsverhalen – zoals het verhaal van Iris de chimpansee, wiens relaas te vinden is in het blog van  PETA US, en voorbeelden van hoe slechts één persoon een verschil kan maken voor dieren. Na afloop van de toespraak genoten gasten van veganistische hapjes en deelden hun eigen verhalen over dierenrechtenactivisme.

Voor meer informatie kunt u terecht op PETA.nl.

#