VIDEO: LEVENDE KROKODILLEN OPENGESNEDEN, IN BETONNEN PUTTEN GEHOUDEN VOOR ‘LUXE’ TASSEN

Voor onmiddelijke publicatie:

22 december 2016

Contact:

PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

VIDEO: LEVENDE KROKODILLEN OPENGESNEDEN, IN BETONNEN PUTTEN GEHOUDEN VOOR ‘LUXE’ TASSEN

PETA onthult verschrikkelijke levens van krokodillen bij Vietnamese leveranciers van LVMH en andere merken

Amsterdam – Een nieuwe video-onthulling door PETA van krokodillenfokkerijen in Vietnam – inclusief twee fokkerijen die aangeven dat zij  huiden leveren aan een looierij in het bezit van Louis Vuittons moederbedrijf, LVMH, die de specifieke beschuldigingen nog niet heeft ontkent – onthult dat, 15 maanden voordat ze uiteindelijk geslacht worden, reptielen levenloos in duizenden kleine, betonnen cellen liggen, sommigen kleiner dat hun eigen lichaam. Anderen werden met tientallen tegelijk in betonnen putten gehouden. Op een derde fokkerij hakten medewerkers in op de nekken van de krokodillen en ramden zij metalen palen in hun ruggenmerg terwijl bloed uit de wonden spoelde, een krokodil beweegt nog nadat hij is gevild. Deze dodingsmethode is al lang inhumaan bevonden en experts betuigen dat krokodillen bij bewustzijn blijven tot meer dan een uur nadat hun ruggenmerg en bloedvaten zijn doorgesneden.

In reactie spoort PETA LVMH aan te stoppen met het maken en verkopen van producten gemaakt van exotische huiden.

“Of het Louis Vuitton, Hermès, Prada of enig ander merk is, een tas van krokodillenhuid betekent dat een levend, voelend wezen waarschijnlijk een verschrikkelijk leven heeft gehad en een nog ergere dood”, zegt PETA-woordvoerder Yvonne Lemmen. “PETA roept iedereen op om geen exotische huiden te kopen om zo te voorkomen dat reptielen worden opgesloten, verminkt en soms levend gevild.”

Een reptielenexpert omschreef de kleine betonnen putten waar meer dan een jaar krokodillen in worden gehouden voordat ze worden gedood als “overmatig beperkend, onder stimulerend en inhumaan” voor grotere krokodillen. Na het bekijken van slacht-beelden op een andere fokkerij gaf de expert aan dat “nekincisies zeer pijnlijk en inhumaan zouden zijn geweest” en “er geen mogelijkheid is dat deze dieren ‘direct overleden'”.

PETA – wiens motto deels leest dat “dieren niet van ons zijn om te dragen” – heeft nu wreedheid onthuld op reptiel-fokkerijen op drie continenten (Afrika, Noord-Amerika en nu Azië) en iedere keer laten zijn dat deze intelligente, gevoelige dieren eenzame opsluiten en een gewelddadige dood moeten verdragen.

Videobeelden van uitzendbare kwaliteit beschikbaar op aanvraag, foto’s zijn hier verkrijgbaar, en de klacht van PETA US aan de Vietnamese autoriteiten om fokkerijen te onderzoeken op grond van duidelijke overtreding van de dierenwelzijnswet in het land is op verzoek verkrijgbaar. Voor meer informatie, bezoek alstublieft PETA.nl

 

#