Vermaak

Dieren zijn niet van ons om te gebruiken voor vermaak

400-bullfightDieren lijden en sterven over de hele wereld voor het “vermaak” van mensen. Ze willen niet fietsen, op hun hoofd staan, op een bal balanceren of door een ring van vuur springen, maar ze hebben geen keuze als ze gedwongen worden tot optreden.

Dierentuinen, circussen, aquaria, stierengevechten en de jacht zijn vormen van dierenmishandeling die plaats vinden voor het vermaak van mensen. Om wilde dieren verwarrende trucjes te laten doen gebruiken trainers vaak alle middelen die nodig zijn zoals slaan. De dieren die gedwongen worden tot optreden in verschillende voorstellingen komen meestal uit het wild, waar ze ooit vrij rondliepen, of ze zijn gefokt in gevangenschap zodat ze gedwongen kunnen worden om een leven te leiden van afzondering en bestraffing.

Olifanten zijn dieren die vaak gevangen worden gehouden in dierentuinen en circussen. Olifanten in circussen zijn opgesloten in kleine betonnen hokken en vastgeketend in tenten totdat ze gedwongen worden tot optreden voor schreeuwende kinderen. In de Aziatische bossen waar ze van oorsprong voorkomen, lopen olifanten dagelijks vele kilometers, onderzoeken, zwemmen in waterpoelen en zoeken naar vers eten. In gevangenschap wordt het olifanten onmogelijk gemaakt om ook maar iets te doen wat natuurlijk en belangrijk voor hen is.

Tijdens stierengevechten en Pamplona’s “Running of the Bulls“, wordt nog een ander dier gemarteld omwille van “traditie” en “vermaak”. Jaarlijks worden meer dan 40.000 stieren op barbaarse wijze geslacht in Spaans arenas, en de meeste buitenlandse bezoekers die het stierenvechten hebben gezien hopen er nooit meer een te zien. In een typisch stierengevecht, komt een stier de arena binnen en wordt gekweld door picadors (mannen op geblinddoekte paarden) die harpoenen in zijn rug- en nek-spieren gooien. Dan leiden banderilleros (mannen te voet met felgekleurde stokken) de stier af door om hem heen te lopen terwijl ze harpoenen in zijn rug steken. Uiteindelijk komt de matador tevoorschijn om de stier met zijn zwaard te doden.

Laat dieren niet lijden en sterven voor uw vermaak. Weiger om circussen, dierentuinen, stierengevechten of welk gebruik dan ook te steunen waarbij dieren worden uitgebuit.