Nederlands Koninklijk Huis bevestigt dat het geen weerzinwekkende foie gras zal serveren

Geplaatst op door Melissa van den Aarssen

Nadat koning Charles III een beleid had ingevoerd tegen het serveren van foie gras in Buckingham Palace en alle andere Britse koninklijke residenties, riep PETA het Nederlandse koningshuis op om dit voorbeeld te volgen. Het antwoord? De residentie van koning Willem-Alexander is ook trots vrij van de wreed geproduceerde substantie.

Volgens het departement van de Hofmaarschalk, maken ze geen gerechten meer die foie gras bevatten. Ook zullen ze nooit foie gras bestellen bij externe vestigingen. PETA juicht het feit toe dat Zijne Majesteit de zieke levers van gekwelde vogels niet laat serveren in het koninklijk paleis.

De productie van foie gras is zo barbaars dat het in meer dan 12 landen, waaronder Nederland, illegaal is. Het walgelijke voedingsmiddel is ook verbannen van officiële evenementen in steden als Straatsburg, Frankrijk. Om foie gras te maken, worden eenden en ganzen meerdere keren per dag gedwangvoederd totdat hun levers ziek worden en opzwellen tot ongeveer 10 keer hun natuurlijke grootte. Uit reportages van PETA is gebleken dat de lange metalen voederbuizen sommige vogels zo ernstig verwonden dat ze gaten in hun nek hebben en gebroken snavels.

Het beste wat een individueel persoon kan doen is vegan worden: