3 manieren om in actie te komen op Wereldproefdierendag

Geplaatst op door Debra Wolford

Dieren voelen pijn en angst, net als wij, en hun sterke natuurlijke instinct is – net zoals dat van ons – om vrij zijn en hun eigen leven te beschermen, niet om te worden opgesloten in een kleine kooi in een laboratorium. Er worden in Europa elk jaar ongeveer 11,5 miljoen dieren gebruikt in experimenten en ze kunnen worden onderworpen aan verontrustende en pijnlijke tests voordat ze worden gedood.

Vooruitstrevende wetenschappers, dierenrechtenorganisaties en medelevende burgers helpen allemaal bij het beëindigen van dierproeven, die wreed en onnodig zijn. Kom deze Wereldproefdierendag op de volgende drie manieren in actie om te voorkomen dat dieren lijden:

Kom nu in actie om een verschrikkelijke toename van dierproeven te voorkomen

Europese autoriteiten zijn van plan om wetswijzigingen door te voeren die het aantal dierproeven voor de regulering van chemicaliën kunnen verhogen. Dit zou kunnen betekenen dat duizenden dieren gedwongen worden om nanomaterialen in te ademen of in te slikken in dodelijke experimenten.

Onderteken PETA’s petitie om beleidsmakers aan te sporen voorstellen voor het uitbreiden van dierproeven af te wijzen en in plaats daarvan de ontwikkeling en het gebruik van moderne, niet-dierlijke methoden te bevorderen:

Spoor Téléthon aan om te stoppen met het financieren van wrede experimenten op honden

Op deze hartverscheurende videobeelden, opgenomen in een laboratorium in Frankrijk, zijn honden te zien die moeite hebben met slikken, ademen en lopen omdat ze opzettelijk zijn gefokt om verlammende spierziekten te ontwikkelen. Deze ziekten razen door hun lichaam en worden gekenmerkt door progressieve spierafbraak en -zwakte. De meeste honden bereiken nooit een volwassen leeftijd. Sommigen zijn volledig kreupel voordat ze 6 maanden oud zijn, en de helft overlijdt pijnlijk voor ze 10 maanden oud zijn.

Onderteken onze petitie aan Téléthon en spoor het goede doel aan om deze wrede experimenten op honden niet langer te financieren en enkel modern, niet-dierlijke onderzoek te steunen:

Steun een moratorium op dierproeven

Europese ambtenaren zijn van mening dat het beëindigen van alle dierproeven het ultieme doel is. En vooraanstaande experts van over de hele wereld zetten de wetenschappelijke wereld steeds vaker aan om de daadwerkelijke impact van dierproeven systematische te herbeoordelen.

We moeten onze afhankelijkheid van deze ouderwetse procedures heroverwegen en de financiering en ontwikkeling van humane en mensrelevante technologieën aansporen. Dit is overduidelijk de toekomst voor zowel de wetenschap als voor de menselijke gezondheid.

Teken alstublieft onze brief waarin we de Europese Commissie en het Europees Parlement vragen om een moratorium op alle dierproeven af te vaardigen en deze proeven systematisch te controleren om zo hun belang te herbeoordelen.