4 eenvoudige manieren om bedrijven over te halen dons de rug toe te keren

Geplaatst op door Debra Wolford

Spreek je uit om een einde te maken aan het leed van eenden en ganzen, wiens veren vaak worden uitgerukt om met dons gevulde producten te produceren.

Nadat we de intense wreedheid van de internationale donsindustrie hebben onthuld, hebben veel bekende merken – van Primark tot Topshop – beloofd te stoppen met de verkoop van artikelen gevuld met veren van eenden en ganzen.

Tachtig procent van ’s werelds dons wordt geproduceerd in China, waar er nauwelijks wetten zijn om dieren te beschermen. Het beëindigen van de vraag naar dit onethische product is de beste manier om te voorkomen dat vogels worden mishandeld op Chinese pluimveehouderijen. Help ons alsjeblieft om nog meer winkelketens te overtuigen om donsvrij te worden!


Als je aan het shoppen bent, let dan goed op of je artikelen ziet die gevuld zijn met donsveren, zoals jassen, kussens, dekbedden en slaapzakken.

Als je donsproducten ziet, doe dan het volgende:

1. PRAAT MET HET WINKELPERSONEEL.

Leg uit dat je teleurgesteld bent dat er dons in het winkelassortiment zit en vraag het personeel om je opmerkingen door te geven aan de leidinggevende.

2. STUUR HET BEDRIJF EEN E-MAIL OF EEN BRIEF.

Hieronder vind je een voorbeeldtekst die je als uitgangspunt kunt gebruiken.

3. LAAT EEN BERICHT ACHTER OP DE SOCIALE MEDIA VAN HET BEDRIJF.

Deel onze video over dons op de Facebookpagina van het bedrijf of stuur een tweet over hoe fout het is om vogels te mishandelen voor hun veren.

4. VOER EEN BELEEFD TELEFOONGESPREK MET HET HOOFDKANTOOR VAN HET BEDRIJF.

Laat het bedrijf weten dat je de winkels zult mijden totdat het een donsvrijbeleid introduceert, net zoals Topshop, Warehouse en vele anderen hebben gedaan.

Als je een reactie van het bedrijf ontvangt, laat het ons dan alsjeblieft weten door een bericht te sturen naar [email protected].

We weten dat op deze manier druk uitoefenen op bedrijven echt werkt – meer dan 100 merken stopten bijvoorbeeld met de verkoop van angorawol vanwege feedback van klanten die woedend waren dat de vacht van konijnen werd uitgerukt om de wol te produceren. Met jouw hulp kunnen we dezelfde verandering bereiken voor de eenden en ganzen die mishandeld worden voor dons!

Voorbeeldbrief om naar bedrijven te sturen:

 

Geachte heer of mevrouw,

 

Ik neem contact met u op omdat ik onlangs [in uw winkel in [locatie van winkel]/online] aan het winkelen was en teleurgesteld was om te zien dat u [naam van artikel (bijv. jassen, kussens)] met donsveren verkoopt.

 

In de wereldwijde donsindustrie worden veren vaak bij tegenstribbelende ganzen uitgetrokken terwijl ze volledig bij bewustzijn zijn. Dit veroorzaakt open, bloederige wonden. Een recente reportage van PETA heeft onthuld dat zelfs zogenaamd ‘op verantwoorde wijze verkregen’ dons op deze manier kan worden geproduceerd. Naar aanleiding van deze wreedheid is stoppen met de verkoop van met dons gevulde artikelen het enige ethische beleid dat u kunt voeren.

 

Topshop, Warehouse, Primark, Whistles en vele andere winkelketens hebben al de medelevende beslissing genomen om niet langer donsproducten te verkopen. Wil [naam van het bedrijf] alstublieft toezeggen om hetzelfde te doen? Tot dit gebeurt, zal ik niet langer uw producten kopen.

 

Met vriendelijke groet,

 

[Jouw naam]