4 redenen waarom je nooit nertsenwimpers moet kopen

Geplaatst op door Debra Wolford

Verkopers van nertsenwimpers houden ervan om woorden zoals ‘diervriendelijk’ en ‘zonder wreedheid’ te gebruiken. Die labels hebben slechts één doel: om consumenten te misleiden.

Dit is waarom nertsenwimpers nooit ‘diervriendelijk’ kunnen zijn:

1. Ze komen van pelsdierfokkerijen.

Leveranciers van nertsenbont gebruikt voor valse wimpers gebruiken bekende, geruststellende labels op hun producten, zoals “ethisch afkomstig,” “vrije uitloop” en “zonder wreedheid”. Maar net als bij vlees, hebben die labels slechts één doel: om consumenten te misleiden. Nertsen kunnen geen “vrije uitloop” zijn. Het zijn solitaire, territoriale dieren die agressief worden wanneer ze zich bedreigd voelen, en ze zouden vechten als ze samen opgesloten worden in een klein oppervlakte. In plaats daarvan worden ze gescheiden bewaard in krappe kooien met draad op pelsdierfokkerijen, waar ze de mogelijkheid wordt ontzegd om te baden, te zwemmen, te graven of iets anders te doen dat voor hen natuurlijk en belangrijk is en ze worden zelfs basisbehoeften ontkend zoals voedsel, water en veterinaire zorg.

2. Nertsen hoeven niet te worden ‘geborsteld’.

Nertsen zijn geen huiskatten. Ze komen niet op schoot voor snoepjes en om geborsteld te worden. Deze dieren zijn van nature bang voor de mens (terecht), en als ze gedwongen worden vastgehouden door een mens die aan hun vacht trekt, zou dat op zijn best angstaanjagend voor hen zijn en in het slechtste geval tot een lelijk gevecht leiden. Het is uiterst onwaarschijnlijk dat pelsdierfokkerijen nertsen “borstelen” om hun pels te verkrijgen en het is veel waarschijnlijker dat ze ervoor worden gedood.

3. Dieren die vastzitten op pelsdierfokkerijen worden met geweld gedood.

Ze worden geëlektrocuteerd, doodgeknuppeld of vergast, of hun nek word gebroken en hun huiden worden uit hun lichaam gescheurd terwijl ze nog steeds bij bewustzijn zijn.

4. Europese nertsen zijn een bedreigd soort.

Het fokken en doden van hen voor hun vacht doet niets om nertsenpopulaties in hun natuurlijke omgeving te helpen.


Help alsjeblieft het onnodige leed van nertsen te beëindigen door alleen wimpers te kopen die gemaakt zijn van hoogwaardige synthetische haren. Deze zijn diervriendelijk en in veel opzichten beter dan hun tegenhangers van dierenhaar.