5 redenen om veganist te worden gedurende Wereld Vegan Maand

Geplaatst op door PETA Nederland

Is er een betere gelegenheid om een vriendelijkere, groenere manier van eten te beginnen dan in een maand die er volledig aan gewijd is? Dit zijn slechts een aantal redenen om te sprong te wagen!

1. Deze schatjes

farm-animals-collage-no-border-770x771

Dieren zijn prachtig, interessant, intelligent, gevoelig en uniek. Ze zijn geen avondeten.

2. Uw gezondheid

rich-roll

Gewichtsverlies – check. Minder kans om hart- en vaatziekten te ontwikkelen – check. Beter huid – check. Vergroot gevoel van welzijn en een totale afwezigheid van een schuldgevoel over wat je eet – check!

3. Heerlijk eten

vegan-food-collage-square-770x770

Veganistisch eten is lekker eten. Wil je bewijs? Bekijk een aantal van deze gerechten of hotspots.

4. De planeet helpen

earth-405096_1920

Het stoppen van klimaatverandering is een best wel grote verantwoordelijkheid van de mens op het moment – en de VN zegt dat we het kunnen doen door veganist te worden, omdat de bio-industrie en intensieve veehouderij ons milieu vernielt.

5. Tegen geweld

gandhi-cc0-text-770x1157

U gelooft in sociale gerechtigheid, vrijheid, gelijkheid, het respecteren van anderen en compassie, toch? Nou, dit is uw kans om deze principes dagelijks in de praktijk te brengen.

Bent u er klaar voor om veganist te zijn in November? Download uw gratis veganistisch starterspakket met tips en recepten om u op weg te helpen en bekijk deze lijst met producten die zomaar vegan zijn en die u in bijna iedere supermarkt kunt vinden.