Afschuwelijke taferelen bij dierenvervoer: 40 varkens in zee gegooid

Geplaatst op door Debra Wolford

Op dramatische videobeelden van het transport van levende dieren is te zien dat varkens tijdens een vierdaagse reis per veerboot in de zomerhitte hebben geleden en zijn omgekomen. PETA Duitsland ontving de beelden, die door een ooggetuige op het schip werden gemaakt tussen 24 en 28 juli 2018 en waarop vrachtwagens vol varkens te zien zijn die per veerboot van Bulgarije naar Georgië werden vervoerd. Tot nu toe is niet bekend waar de varkens zijn gefokt.

Volgens de ooggetuige kregen de varkens tijdens de reis geen water of eten en omdat de vrachtwagens in de brandende zon stonden, werden de dieren blootgesteld aan extreme temperaturen. Zwakke varkens werden aan hun lot overgelaten en kregen geen veterinaire zorg. De ooggetuige zag dat 40 zieke of dode varkens van de vrachtwagens werden gehaald en in zee werden gegooid.

PETA Duitsland is momenteel niet in staat de bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het leed van deze dieren aan de autoriteiten te melden, omdat daarvoor onvoldoende informatie beschikbaar is. Maar de groep heeft de Bulgaarse en Georgische autoriteiten aangeschreven om hen over het incident te informeren en om hen te vragen onderzoek in te stellen.

Wat je kunt doen

Over de hele wereld worden er wekelijks meer dan een miljard levende dieren over lange afstanden vervoerd, vaak in de zinderende hitte of vrieskou en zonder voedsel, water of veterinaire zorg – alsof het goederen zijn. Hun slopende reizen eindigen meestal in een slachthuis, waar hen een angstaanjagende dood te wachten staat. Anderen komen terecht in dierenwinkels of laboratoriumkooien.

De beste manier om dieren te helpen is door hen of hun lichaamsdelen nooit te kopen om welke reden dan ook, maar we kunnen ook helpen hun leed te verminderen door nu in actie te komen om een einde te maken aan het wrede transport van levende dieren.

PETA Duitsland voert campagne tegen langeafstandstransport naar landen buiten de EU (pagina in het Duits) en PETA UK vraagt Ierland om de export van levende koeien te beëindigen (pagina in het Engels).