Alicia Silverstone legt wreedheid achter dons bloot

Geplaatst op door Debra Wolford

Actrice en oprichter van The Kind Life Alicia Silverstone staat er om bekend dieren op welke manier dan ook te helpen. Van haar veganistische dieet tot haar PETA berichten aan het publiek, Alicia doet alles voor dieren die op welke manier dan ook pijn wordt aangedaan. Nu legt ze de wreedheden van een industrie bloot die tot op heden weinig aandacht heeft gekregen: dons.

Bij veel vogels die gebruikt worden voor dons, worden de veren uit hun huid gerukt, soms meerdere keren per jaar, terwijl ze nog in leven zijn. De doodsbange vogels worden vastgepind terwijl haastige medewerkers handenvol veren uit hun gevoelige lijf trekken, vaak worden ze zo gewelddadig geplukt dat de huid van de vogel wordt opengetrokken waarna de wonden zonder pijnstillers met naald en draad worden dichtgenaaid.

Naast het schaden van vogels, ondersteunt het kopen van dons ook de wreedheid van de foie gras industrie, waarbij de vogels buizen in hun keel gepropt krijgen en voedsel in hun maag wordt gepompt om hun lever te laten groeien. Producenten van foie gras vergroten hun winst door het verkopen van de veren van deze gedwangvoederde vogels. Waar het ook vandaan komt, dons is een product dat voortkomt uit wreedheid tegen vogels.

Bekijk dit exclusieve interview, waarin Alicia laat zien waarom ze het woord wil verspreiden over de wreedheid tegen vogels die gebruikt worden voor hun veren.