Geweldig nieuws voor konijnen! American Vintage verbiedt angora

Geplaatst op door Debra Wolford

Er worden vreugdesprongen gemaakt in het PETA-hoofdkantoor naar aanleiding van de aankondiging dat het Franse modemerk American Vintage vanaf de herfst/wintercollectie van aanstaande September wreed verkregen angora laat vallen.

Dit geweldige nieuws voor konijnen volgt op bijna twee jaar campagnevoeren door PETA en onze zusterorganisaties tegen het gebruik van angora door American Vintage. We hielden talloze online acties, overspoelden hun socialemediaberichten met reacties, spoorden medestanders aan om het hoofdkantoor en de klantenservice van het merk te bellen met klachten, protesteerden buiten de winkels in grote steden over de hele wereld, verspreidden folders en posters en overtuigden meer dan 320.000 medelevende aanhangers van PETA en onze zusterorganisaties om het bedrijf te e-mailen met een oproep om angora in de ban te doen.

Image shows protest in Notting Hill

Image shows protest in Paris

American Vintage sluit zich nu aan bij honderden andere topmerken – waaronder Gucci, Calvin Klein, Burberry en Stella McCartney – die hebben toegezegd geen angora te verkopen na van PETA en haar zusterorganisaties te hebben gehoord.

Wat is er mis met angora?

PETA’s reportages over angorafokkerijen in China – ’s werelds grootste producent van het materiaal – onthulde dat arbeiders de vacht van doodsbange konijnen met handenvol tegelijk uittrokken en dat sommige dieren het uitschreeuwden van pijn en angst.

Dit proces wordt twee tot drie jaar lang herhaald, voordat ze uiteindelijk worden gedood.

Op Chinese bedrijven die door PETA US werden bezocht – faciliteiten die angora leveren aan bedrijven die beweren dat controles door derden hun bronnen “humaan” hebben geacht – brengen konijnen hun leven door in smerige kooien. Ze worden er alleen uit gelaten om op gewelddadige wijze geplukt en uiteindelijk geslacht te worden.

De Franse dierenrechtenorganisatie One Voice onthulde dat konijnen op angorabedrijven in Frankrijk aan tafels werden vastgebonden terwijl hun vacht werd uitgerukt. Ook werden de dieren in onnatuurlijke posities gedraaid om zo het haar over hun hele lichaam, inclusief bij hun geslachtsdelen, uit te plukken.

Hoe kun je konijnen helpen?

Dieren zijn niet van ons om te dragen. Het beste wat je kunt doen om konijnen te helpen die mishandeld worden voor de mode-industrie is te weigeren angora of bont te kopen en je familie en vrienden te vragen hetzelfde te doen.

Stuur alsjeblieft een bericht aan Dolce & Gabbana en vraag het bedrijf om het voorbeeld van American Vintage te volgen door bontvrij te worden: