BEKIJK: Hoe doodsbange, gevangen coyotes kunnen worden gedood voor mode

Geplaatst op door PETA Nederland

Deze video van 15 seconden – welke al meer dan 25 miljoen keer bekeken is en welke woede over de hele wereld veroorzaakte – laat een bange coyote zien die werd doodgeschoten nadat hij in een val zat.

 

Winter kledingmerk Canada Goose – wie hun jassen en accessoires in Nederland onder andere in de P.C. Hooftstraat verkoopt – gebruikt bont van coyotes die worden gevangen en gedood op deze wijze. Deze barbaarse valklemmen breken hun nekken of slaan dicht op hun benen, vaak tot op het bot snijdend. Dieren in vallen kunnen vaak dagenlang lijden en kunnen te maken krijgen met bloedverlies, schok, uitdroging, bevriezing, gangreen en aanvallen door roofdieren. Moeders die wanhopig zijn om terug te keren naar hun uitgehongerde pups staan erom bekend dat ze hun eigen ledenmaten eraf kauwen om te ontsnappen.

En het merk beperkt de wreedheid niet tot coyotes. Het verkoopt ook jassen vol met dons van ganzen en eenden die hun hele leven in een drukke, vieze schuur doorbrengen voordat ze gewelddadig worden gedood voor hun veren en vlees. Sommigen zijn nog bij bewustzijn wanneer hun keel wordt doorgesneden.

coyote canada goose bont peta

Meelevende consumenten kunnen nog steeds warm en knus blijven door uit de vele duurzame en mooie diervriendelijke alternatieven te kiezen die er te verkrijgen zijn. Voor dat beetje extra isolatie, bekijk kledingstukken die gemaakt bij van faux-fur en innovatieve synthetische materialen zoals PrimaLoft, Thinsulate, Gore-Tex, Polartec, Wind Pro en Thermolite.

Kom in actie tegen bont

Deel deze video met je vrienden en familie en spoor hen aan meelevende keuzes te maken wanneer ze zich warm kleden deze winter.